47 ден от бременността

Вие преминавате през 7 гестационна седмица. Днес вие сте точно в шеста седмица и пет дни или това е 47 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Едно 3D ултразвуково сканиране показва ембриона и неговия жълт сак, прикрепен към стената на матката. Този сак осигурява подхранване за ембриона, докато плацентата стане напълно функционална, и произвежда кръвни клетки, докато черният дроб може да поеме тази роля. До този етап може да сте имали пристъпи на замайване. Всичко е част от тялото и мозъка ви, които се адаптират към бременността.

Ако се чувствате замаяни, особено когато се изправите от легнало положение, бъдете внимателни. Замайванията са често срещани, особено след като бременността ви прогресира и вие ставате по-големи, тъй като сърцето ви трябва да работи по-усилено срещу силите на гравитацията, за да поддържа мозъка ви. Опитайте се да се изправите много постепенно. Замаяността може да възникне и ако сте били в период на стоене в продължение на дълъг период от време,тъй като кръвта може да се събира в краката Ви. Продължавайте да се движите, за да насърчите кръвта да се изпомпва обратно в сърцето ви. Като алтернатива може да се почувствате замаяни от ниски нива на кръвната захар. Други симптоми на ниска кръвна захар включват това да се чувствате потни, подути и гладен. Дори и ако се чувства