Прегледана и обновена на 09-11-2020

Вие преминавате през 7 гестационна седмица. Днес вие сте точно в шеста гестационна седмица и четири дни или това е 46 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Ембрионът е пашкул, които се намира в безопасност в течността на жълтия сак, които постепенно от своя страна отдава своята функция на плацентата. Ранните зародиши, които ще формират ръцете на вашето бебе, може да се видят при прецизен ехограф. Горните крайници се появяват преди долните крайници. На този ранен етап ръцете и пръстите все още не са развити. Дробовете на бебето ви няма да бъдат напълно развити до късно през бременността, но основите се поставят в момента.

В тази 7-ма седмица от бременността, белите дробове на бебето започват да се развит. Това започва с малък бял дроб, разклонен от горната част на хранопровода между устата и стомаха. Този бял дроб образува трахеята, която след това разделя на две бронхите. Тези бронхи продължават да се развиват в по-малки тръби, процес, който ще се повтори многократно. Коремът на вашето бебе също започва да се развива от устата надолу. В началото на тази седмица, неговата бъдещата храносмилателна система се състои от една тръба, която лежи по дължината на ембриона. Тази тръба е затворена в края на всеки край. Тръбата остава затворена, но хранопроводът сега е започнал да се отделя от трахеята и да се свързва със стомаха. Възникват от дванадесетопръстника (първата част на червата, която оставя тестомах), която ще образува панкреаса и жлъчния канал до жлъчния мехур. Само след няколко седмици, твоето мъниче ще има всичките си основни органи и системи на тялото.

Извънматочна бременност

Извънматочната бременност може да причини абдоминална болка от едната страна на корема и нерегулално вагинално кървене. Някои жени получават болка на върха на рамото, за която се смята, че е причинена от вътрешно кървене. Извънматочна бременност може да разкъса фалопиевата тръба, причиняваща страхотна болка. Спешната медицинска помощ е от съществено значение. Ако извънматочна бременност е подутрес, ще Ви бъде предложено сканиране. Понякога бременността ще има естествено регрес, ако не е необходима медицинска или хирургична намеса.

Фактите говорят…

Музикалната терапия е изключително ефективен начин за намаляване на нововъзникнал стрес по време на бременност. Едно проучване установява, че бременните жени, които слушат музика, която имитира човешкия сърдечен ритъм, са имали понижено ниво на стреса в сравнение с тези, които не са получили такава терапия.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

45 ден от бременността

Previous article

47 ден от бременността

Next article