46 ден от бременността

Вие преминавате през 7 гестационна седмица. Днес вие сте точно в шеста гестационна седмица и четири дни или това е 46 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Ембрионът е пашкул, които се намира в безопасност в течността на жълтия сак, които постепенно от своя страна отдава своята функция на плацентата. Ранните зародиши, които ще формират ръцете на вашето бебе, може да се видят при прецизен ехограф. Горните крайници се появяват преди долните крайници. На този ранен етап ръцете и пръстите все още не са развити. Дробовете на бебето ви няма да бъдат напълно развити до късно през бременността, но основите се поставят в момента.

В тази 7-ма седмица от бременността, белите дробове на бебето започват да се развит. Това започва с малък бял дроб, разклонен от горната част на хранопровода между устата и стомаха. Този бял дроб образува трахеята, която след това разделя на две бронхите. Тези бронхи продължават да се развиват в по-малки тръби, процес, който ще се повтори многократно. Коремът на вашето бебе също започва да се развива от устата надолу. В началото на тази седмица, неговата бъдещата храносмилателна система се състои от една тръба, която лежи по дължината на ембриона. Та