159 ден от бременността

Вие сте в 22 седмица и 5 дни. Бебето ви днес:

Изключително фините косъмчета, наречени лануго, покриват цялата повърхност на кожата на вашето бебе. Те постоянно се изхвърлят и заменят, но по време на последните няколко седмици на бременността, ще бъдат заменени с по-дебели, постоянни косми. Лануго клетките помагат за изолиране на кожата на плода.

Понякога замаяността е често срещана при бременност, а не знак, че нещо не е наред. Тъй като тялото ви работи усилено, за да подхранва вашето бебе, от време на време може да се почувствате замаяни. Нормално е да се чувствате замаян, когато се изправите внезапно; това е така, защото въпреки че кръвоснабдяването ви се е увеличило по време на бременността, ставайки бързо кръвта се втурва в краката Ви. Това намалява притока на кръв към мозъка, което ви кара да се чувствате замаяни. Замаяността може да бъде симптом на анемия. Въпреки че при бременност произвеждате повече червени кръвни клетки, вашият обем на кръвта също се увеличава. Това означава, че пропорционално има по-малко червени кръвни клетки и кръвната Ви картина ще падне. Може също така да имате недостиг на желязо , ако това е така, ще Ви бъдат предписани добавки. В допълнение към замаяността, симптомите на анемия включват умора и недостиг на въздух. Ниските нива на кръвната захар  могат да причинят и замаяност и да бъдат предотвратени чрез редовното хранене.

Ако се чувствате замаяни, въпреки че е вероятно да се дължи на физиологичните промени по време на бременността, информирайте Вашия лекар, за да може да ви прегледа и да назначи всички съответни кръвни тестове. Ако се чувствате замаяни, когато сте навън, или ако имате нужда от място в автобус или влак, винаги кажете на някой -по-голямата част от хората ще бъдат разбрани.

Попитайте някоя  майка:

Не се чувствате добре, но трябва ли да се насилвате да излизате навън?

Много бременни сигурно са имали това чувство! Когато сте бременна, е нормално да се чувствате  понякога твърде уморени, за да общувате. Стр