52 ден от бременността

Вие преминавате през 8 седмица от бременността. Днес вие сте точно в 7 гестационна седмица и три дни или това е 52 ден от бременността.

Вашето бебе днес

На този етап „опашката на ембриона“  започва да изчезва. В тази област на опорно-двигателния апарат в крайна сметка ще се образуват четирите стопени кости на опашната кост на бебето ви – най-ниската част на гръбначния стълб.

Дори и да сте щастливи да имате бебе, е естествено понякога да имате смесени емоции. Емоциите ти могат да се колебаят: в един момент може да се смеете, а в следващия момент да сте раздразнителни, да викате или да плачете. Може да сте объркани, че в момент, когато трябва да сте щастливи, често се чувствате напрегнати и сълзливи. Бъдете сигурни, че това е нормална и временна част от бременността. Не бъдете твърди към себе си, тъй като тези променящи се настроения са причинени главно от хормоните на бременността, което е нещо извън вашия контрол. Те са същите хормони, които причиняват симптомите на предменструален синдром – бързи промени в настроението, плач и раздразнителност, които може да сте имали преди. Бъдете мили към себе си в тези времена и правете това, което е най-добре за вас, независимо дали отнема време, за да бъдете сами или да споделяте чувствата си с другите.

Когато сте с един по-тежък ден, не забр