Бременност

222 ден от бременността

Прегледана и обновена на 19-02-2021

Вие сте в  31 седмица и 5 дни. Бебето ви днес:

Точно както мускулният тонус в крайниците се усилва, така и мускулите на лицето се използват и се тестват все по-често. Това може да доведе до някои необичайни изрази, които не отразяват непременно емоциите на бебето ви. Това как е позиционирано вашето бебе може да повлияе на вашето раждане, но има достатъчно време на този етап нещата да се променят.

Всеки път, когато Ви изследват, Вашият лекар ще оценява представянето на Вашето бебе. Много бебета са в по-ранно положение по-рано в бременността, но повечето се преобръщат с главата надолу и остават в тази позиция до края на бременността.. Между 32 и 37 седмици е най-доброто време за вашия лекар да се опита да преобърне едно бебе. Това е така, защото има много място за бебето да се обърне. След 35-та или 36-та седмица бебето е малко вероятно да смени позицията си, тъй като има по-малко място за големи маневри. Ако вашето бебе е обърнато неправилно, гинекологът ви може да предложи цезарово сечение.

Фокусирай се върху татковците:

Да се постигне правилният баланс:

Голяма част от по-късните бременности водят до това партньорката ви да започне да прави все по-малко неща от нормалното. Това може да варира от правене на по-малко упражнения или да не върши домакинска работа. Може да е трудно за жена ви да осъзнае, че не е в състояние да прави нещата толкова лесно, колкото преди и до известна степен е по-малко независима. Може да й помогнете в последните седмици от бременността, но имайте предвид, че има тънка линия между това да бъдете подкрепящ и прекалено защитнически настроен. Дълбоко в себе си може да искате да се превърнете в “супермен” и да направите всичко, но това може да осуети партньорката ви и да я притесни, ако станете прекалено обсебващи. Опитайте се и да й помогнете, както и когато тя се нуждае от това, а също и предоставете пространство, за да изпълнява собствените си задачи и да се чувства пълноценна.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Както оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу:

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 8 години сайта Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане, здраве за мама и бебе. Информацията е предоставена от достоверни медицински източници по разбираем начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 4 важни категории – "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 960 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

221 ден от бременността

Предишна публикация

223 ден от бременността

Следваща публикация