222 ден от бременността

Вие сте в  31 седмица и 5 дни. Бебето ви днес:

Точно както мускулният тонус в крайниците се усилва, така и мускулите на лицето се използват и се тестват все по-често. Това може да доведе до някои необичайни изрази, които не отразяват непременно емоциите на бебето ви. Това как е позиционирано вашето бебе може да повлияе на вашето раждане, но има достатъчно време на този етап нещата да се променят.

Всеки път, когато Ви изследват, Вашият лекар ще оценява представянето на Вашето бебе. Много бебета са в по-ранно положение по-рано в бременността, но повечето се преобръщат с главата надолу и остават в тази позиция до края на бременността.. Между 32 и 37 седмици е най-доброто време за вашия лекар да се опита да преобърне едно бебе. Това е така, защото има много място за бебето да се обърне. След 35-та или 36-та седмица бебето е малко вероятно да смени позицията си, тъй като има по-малко място за големи маневри. Ако вашето бебе е обърнато неправилно, гинекологът ви може да предложи цезарово сечение.

Фокусирай се върху татковците:

Да се постигне правилният баланс:

Голяма част от по-късните бременности водят до това партньорката ви да започне да прави все по-малко неща от нормалното. Това може да варира от правене на по-малко упражнения или да не върши домакинска работа. Може да е трудно за жена ви да осъзнае, че не е в състояние да прави нещата толкова лесно, колкото преди и до известна степен е по-малко независима. Може да й помогнете в последните седмици от бременността, но имайте предвид, че има тънка линия между това да бъдете подкрепящ и прекалено защитнически настроен. Дълбоко в себе си може да искате да се превърнете в „супермен“ и да направите всичко, но това може да осуети партньорката ви и да я притесни, ако станете прекалено обсебващи. Опитайте се и да й помогнете, както и когато тя се нуждае от това, а също и предоставете пространство, за да изпълнява собствените си задачи и да се чувства пълноценна.