Прегледана и обновена на 30-10-2020

Вие сте в 4 седмица от бременността и четири дни или в така казано в дни Вие сте точно в 32 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Ембрионът ви сега има примитивна бразда и малък централен примитивен възел. Тези промени поставят начало на това, което ще стане основата на гръбначния стълб и ще се образуват в главата. Вероятно сте нетърпеливи да знаете кога ще се роди бебето ви. Докато не посетите гинеколог и не направите ултразвук, датата на раждане на вашето бебе ще бъде изчислена чрез преброяване на 280 дни от първия ден на последната ви менструация. На 4D ехографски скенер, бебето ще бъде измерено и неговата възраст ще се изчисли по-точно. (виж 78 ден от бременността) За напред датата от това изследване ще се използва, тъй като се счита за по-точна. Въпреки че искате да знаете датата, не се фокусирайте прекалено, защото шансът бебето да се роди на датата на термина е малък. Повечето бебета се раждат в рамките на 2 седмици от датата на очаквано раждане, но за вашето бебе ще се счита напълно нормалното време, ако го родите между 37 г.с. и 42 гестационна седмица. Така че вашата очаквана дата на раждане е точно очаквана, а не точна. Оценката на бременността е важна за да се прецени дали може да имате раждане преди датата на термина или раждане след датата на термина.

Кога ще се роди вашето бебе?

За да разберете очакваната дата на раждане – известна също като краен срок на бременността, трябва да знаете кога сте започнали последния си менструален цикъл (1 ден на бременността) и да добавите от тази дата 280 дни.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

31 ден от бременността

Previous article

33 ден от бременността

Next article