Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 39 гестационна седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

След като започне раждането, бебето ви вече няма да има място да постави ръцете си върху главата си или по лицето си, въпреки че е интересно, че то все още се движи наоколо- вероятно няма да забележите тези движения, тъй като ще имате други неща в ума си.        Запитванията могат да започнат да валят тази седмица и ще се почувствате сякаш целият свят очаква новини за пристигането на вашето бебе. В последната седмица от бременността теглото на очакванията може да бъде огромно.  Несъмнено ще се справите с него тази седмица и може дори да се насладите на получаването на цялото внимание- но ако се окажете закъснели, може да се разочаровате от постоянните обаждания. Опитайте се да бъдете търпеливи и не забравяйте, че хората са просто развълнувани за вас и са също толкова разочаровани от чакането, колкото сте и вие.

Нещата не са подпомогнати от датата на термина. Всеки ще има предвид тази очаквана дата, но за съжаление не много бебета се придържат към график и те влизат в света точно когато са готови. До 42 седмици не се смята, че късно в медицинските среди.  Текстовите съобщения могат да бъдат полезен начин за поддържане на връзка с хора в последните дни. Изпращането на циркулярно послание “бебето още не е пристигнало” е добра идея.

 

Попитайте лекаря си:

Заслужава ли си да плащате допълнително за частна стая, когато сте в болницата?

Това зависи изцяло от вас. Това е скъпо – може да струва няколко стотин лева на вечер, но някои жени намират тези пари за добре похарчени. Освен че ви дава повече уединение и лично време, за да се сближавате с новото ви бебе и партньора си, частната стая ще бъде по-тиха и няма да имате толкова много прекъсвания, тъй като няма да имате медицински персонал, който да се грижи за съквартирантката ви. Самостоятелната стая може да има и значение за добрата почивка през нощта, особено ако спите леко.

Фокусирай се върху тялото си:

Фалшиво раждане:

Може да имате дълбоки и болезнени, но кратки контракции, известни като Бракстън-Хикс контракции, особено към края на бременността. Лесно е да ги объркате с истинските такива и може да се окажете бързащи към болницата, когато тялото ви е все още в режим на практикуване. Може да имате и редовни контракции за известен период, които след това да спрат. Всичко това е нормално. Един сигурен знак, че раждането е предстоящо е, че губите  слузестата си тапа, а друг е, ако вашите води изтекат. В някои случаи обаче нито едно от тези събития не се случва, докато не се установи раждането, така че не се паникьосвайте, ако не се случи с вас. Вие определено ще знаете, че сте в процес на раждане, когато контракциите се случват редовно, приблизително на всеки 15 минути време с разлика между тях. Истинските контракции ще се усилват, стават по-силни и по-близи една до друга с течение на времето и няма да изчезнат, когато се разхождате или сменяте позицията си.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!