Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 39 гестационна седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

След като започне раждането, бебето ви вече няма да има място да постави ръцете си върху главата си или по лицето си, въпреки че е интересно, че то все още се движи наоколо- вероятно няма да забележите тези движения, тъй като ще имате други неща в ума си.        Запитванията могат да започнат да валят тази седмица и ще се почувствате сякаш целият свят очаква новини за пристигането на вашето бебе. В последната седмица от бременността теглото на очакванията може да бъде огромно.  Несъмнено ще се справите с него тази седмица и може дори да се насладите на получаването на цялото внимание- но ако се окажете закъснели, може да се разочаровате от постоянните обаждания. Опитайте се да бъдете търпеливи и не забравяйте, че хората са просто развълнувани за вас и са също толкова разочаровани от чакането, колкото сте и вие.

Нещата не са подпомогнати от датата на термина. Всеки ще има предвид тази очаквана дата, но за съжаление не много бебета се придържат към график и те влизат в света точно когато са готови. До 42 седмици не се смята, че късно в медицинските среди.  Текстовите съобщения могат да бъдат полезен начин за поддържане на връзка с хора в последните дни. Изпращането на циркулярно послание “бебето още не е пристигнало” е добра идея.

 

Попитайте лекаря си:

Заслужава ли си да плащате допълнително за частна стая, когато сте в болницата?

Това зависи изцяло от вас. Това е скъпо – може да струва няколко стотин лева на вечер, но някои жени намират тези пари за добре похарчени. Освен че ви дава повече уединение и лично време, за да се сближавате с новото ви бебе и партньора си, частната стая ще бъде по-тиха и няма да имате толкова много прекъсвания, тъй като няма да имате медицински персонал, който да се грижи за съквартирантката ви. Самостоятелната стая може да има и значение за добрата почивка през нощта, особено ако спите леко.

Фокусирай се върху тялото си:

Фалшиво раждане:

Може да имате дълбоки и болезнени, но кратки контракции, известни като Бракстън-Хикс контракции, особено към края на бременността. Лесно е да ги объркате с истинските такива и може да се окажете бързащи към болницата, когато тялото ви е все още в режим на практикуване. Може да имате и редовни контракции за известен период, които след това да спрат. Всичко това е нормално. Един сигурен знак, че раждането е предстоящо е, че губите  слузестата си тапа, а друг е, ако вашите води изтекат. В някои случаи обаче нито едно от тези събития не се случва, докато не се установи раждането, така че не се паникьосвайте, ако не се случи с вас. Вие определено ще знаете, че сте в процес на раждане, когато контракциите се случват редовно, приблизително на всеки 15 минути време с разлика между тях. Истинските контракции ще се усилват, стават по-силни и по-близи една до друга с течение на времето и няма да изчезнат, когато се разхождате или сменяте позицията си.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

275 ден от бременността

Previous article

277 ден от бременността

Next article