276 ден от бременността

Вие сте в 39 гестационна седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

След като започне раждането, бебето ви вече няма да има място да постави ръцете си върху главата си или по лицето си, въпреки че е интересно, че то все още се движи наоколо- вероятно няма да забележите тези движения, тъй като ще имате други неща в ума си.        Запитванията могат да започнат да валят тази седмица и ще се почувствате сякаш целият свят очаква новини за пристигането на вашето бебе. В последната седмица от бременността теглото на очакванията може да бъде огромно.  Несъмнено ще се справите с него тази седмица и може дори да се насладите на получаването на цялото внимание- но ако се окажете закъснели, може да се разочаровате от постоянните обаждания. Опитайте се да бъдете търпеливи и не забравяйте, че хората са просто развълнувани за вас и са също толкова разочаровани от чакането, колкото сте и вие.

Нещата не са подпомогнати от датата на термина. Всеки ще има предвид тази очаквана дата, но за съжаление не много бебета се придържат към график и те влизат в света точно когато са готови. До 42 седмици не се смята, че късно в медицинските среди.  Текстовите съобщения могат да бъдат полезен начин за поддържане на връзка с хора в последните дни. Изпращането на циркулярно послание „бебето още не е пристигнало“ е добра идея.

 

Попитайте лекаря си:

Заслужава ли си да плащате допълнително за частна стая, когато сте в болницата?

Това зависи изцяло от вас. Това е скъпо – може да струва няколко стотин лева на вечер, но някои жени намират тези пари за добре похарчени. Освен че ви дава повече уединение и лично време, за да се сближавате с новото ви бебе и партньора си, частната стая ще бъде по-тиха и няма да имате толкова много прекъсвания, тъй като няма да имате медицински персонал, който да се грижи за съквартирантката ви. Самостоятелната стая може да има и значение за добрата почивка през нощта, особено ако спите леко.

Фокусирай се върху тялото си: