224 ден от бременността

Вие сте в  32 седмица. Бебето ви днес:

При едно ехографско изображение се подчертава притока на кръв в пъпната връв. Цветовете показват посоката на потока. По-малките пъпски артерии, които пренасят кръв към плацентата, се наблюдават в синьо, тъй като те се увиват около по-централната пъпна вена, която е в червено.

Най-добрият начин да се уверете, че ще получите достатъчно сън, е да намерите начини да забавите темпото психически и да се отпуснете. Може да откриете, че имате затруднения със съня, отчасти защото корема ви прави неудобно лежането в определени позиции, но също така и защото имате много неща, за които да мислите в момента. Опитайте се да си вземете известно време с партньора всяка вечер за релаксиране и свързване  с корема ви. Дори прекарването на 10 минути, в които да не правите нищо, освен фокусиране върху себе си, тялото ви, партньора ви и бебето – може да бъде ободряващо и подмладяващо. Заемете удобно място и се опитайте да се съсредоточите навътре върху тялото си като отвърнете ума си далеч от всичките си външни притеснения. Първо се съсредоточете върху забавянето на дишането. След това обърнете мислите си към място и време, когато сте се почувствали спокойни и щастливи – например, когато сте били на почивка, ходейки по плажа.  Може би ще искате да се включи и партньора ви, може би той може да седи с вас с ръце или главата на корема ви и да се опита да коригира дишането си, така че да е синхронизирано с вашето. Лежанете до партньора ви, дори и без да говорите, може да ви отпусне и да ви сближи много.

Облекло при физически упражнения

В този последен триместър, обличането на подходящи дрехи  за упражнения може да направи всичко по-различно за вашите дейности и начина, по който се чувствате. По време на бременността е възможно да изглеждате добре в дрехите си тренировка, докато все още поддържате корема и гърдите си. Уверете се, че носите правилния размер дрехи, така че да ви   бъде удобно и да не будете ограничавани .в движенията си. Има някои