225 ден от бременността

Вие сте в 32 седмица и 1 ден. Бебето ви днес:

При едно образно изображение ръцете на бебето могат лесно да бъдат забелязани със сгънати под брадичката ръце и стъпало нагоре до устата и носа му. Може да изглежда като че вашето бебе е доста голямо вече, но тъй като то все още е доста слабо, ставите позволяват много гъвкавост.

Ако смятате, че имате малък контрол над собственото си тяло, естествено е да мислите, че вашата фигура никога няма да бъде отново нормална,но ще бъде – спокойно! На този етап от третото тримесечие, вие все още ще качвате около 0.5-1 кг на седмица, но наддаването на тегло има тенденция да се забави през последните няколко седмици на бременността. До сега, коремът ви ще е опънат и пъпа може да е изскочил- той може да бъде доста изпъкнал и може да се види през дрехите ви. Може да сте развили linea nigra във втория триместър, тъмна линия на пигментация, минаваща през  центъра на корема.

Като повечето жени, вие вероятно сте щастливи и развълнувани от раждането , но и малко загрижени за възстановяването на фигурата ви след раждането. Някои жени се разстроиват доста от мисълта, че коремът им не може да се върне към предишната си форма и това е напълно нормално. Бъдете сигурни, че с малко упорита работа и упражнения и продължаването на здравословното хранене от бременността и след раждането, вашата фигура може да се върне в състоянието си преди бременността и пъпа ви да се върне към нормалната си форма. Ключът е да се помни, че ще отнеме малко време: в края на краищата, да получите това допълнително теглото ви е отнело цели девет месеца.

Фокусирай се върху храненето:

Страхотните фибри

Фибри са много важни през третото тримесечие, тъй като това ще помогне на храносмилателната система да работи по-ефективно. Диетичните фибри-несмилаема част от растителните храни-еса най-добрият естествен начин да поддържане на редовната перисталтика на червата. Повечето бременни жени, които ядат диета, базирана на пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци, вероя