Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 32 седмица и 1 ден. Бебето ви днес:

При едно образно изображение ръцете на бебето могат лесно да бъдат забелязани със сгънати под брадичката ръце и стъпало нагоре до устата и носа му. Може да изглежда като че вашето бебе е доста голямо вече, но тъй като то все още е доста слабо, ставите позволяват много гъвкавост.

Ако смятате, че имате малък контрол над собственото си тяло, естествено е да мислите, че вашата фигура никога няма да бъде отново нормална,но ще бъде – спокойно! На този етап от третото тримесечие, вие все още ще качвате около 0.5-1 кг на седмица, но наддаването на тегло има тенденция да се забави през последните няколко седмици на бременността. До сега, коремът ви ще е опънат и пъпа може да е изскочил- той може да бъде доста изпъкнал и може да се види през дрехите ви. Може да сте развили linea nigra във втория триместър, тъмна линия на пигментация, минаваща през  центъра на корема.

Като повечето жени, вие вероятно сте щастливи и развълнувани от раждането , но и малко загрижени за възстановяването на фигурата ви след раждането. Някои жени се разстроиват доста от мисълта, че коремът им не може да се върне към предишната си форма и това е напълно нормално. Бъдете сигурни, че с малко упорита работа и упражнения и продължаването на здравословното хранене от бременността и след раждането, вашата фигура може да се върне в състоянието си преди бременността и пъпа ви да се върне към нормалната си форма. Ключът е да се помни, че ще отнеме малко време: в края на краищата, да получите това допълнително теглото ви е отнело цели девет месеца.

Фокусирай се върху храненето:

Страхотните фибри

Фибри са много важни през третото тримесечие, тъй като това ще помогне на храносмилателната система да работи по-ефективно. Диетичните фибри-несмилаема част от растителните храни-еса най-добрият естествен начин да поддържане на редовната перисталтика на червата. Повечето бременни жени, които ядат диета, базирана на пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци, вероятно ще получават достатъчно фибри.

Бременните жени трябва да се стремят към прием на 25 г фибри дневно. За да се даде представа за това, което е необходимо, за да се постигне това, има около 3 г в средно голямо авокадо или банан, или порция броколи, боровинки, кафяв ориз или боб. Яденето на три или четири порции плодове на ден, зеленчуците с храната и яденето на пълнозърнести хлебчета и кафяв ориз ще осигурят изобилие от фибри.

 

Те ви карат да се чувствате по-сити по-рано и по-дълго и може да помогнат за предотвратяване преяждането и трупането на наднормено тегло. Те също така допринасят за регулирането на диабета, понижаването на холестерола и намаляването на риска от сърдечни заболявания. Диета, богата на храни, съдържащи фибри, е добра за здравето ви по всяко време на живота, но особено по време на тези три месеца за облекчаване на общите симптоми като запек.

Попитайте лекар:

Искате да работите до раждането- това позволено ли е?

Да. Много жени го правят, така че да не си хабете отпуската  преди появата на бебето. Консултирайте се с Вашия лекар, за да се уверите, че това е добре за Вас. Помислете внимателно, преди да вземете това решение. Късната бременност може да бъде изключително уморителна и, ако работата ви е съпроводена от психически и/или физически стрес, може да е по-добре да започнете отпуска си 45 дни преди появата на бебето. Също така ще ви е необходимо време да се подготвите за пристигането на вашето мъниче.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

224 ден от бременността

Previous article

226 ден от бременността

Next article