Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 32 седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

Позицията на бебето Ви в матката се влияе от собствената ви поза. Гравитацията няма някакъв ефект върху бебето, така че независимо дали стоите или седите, и на коя страна легнете, това не влияе върху начина, по който се обръща вашето бебе и на коя страна се завърта.

Докато коремът ви расте, е нормално да чувствате, че искате да го подкрепите, когато се разхождате наоколо. Вероятно е трябвало да промените начина, по който тренирате, заради нарастващата коремна област. Може би трябва да замените джогинга на бягащата пътека, например, с отиване на дълги, оживени или не толкова оживени разходки. Ако установите, че дори ходенето прави корема и таза ви възпалени или неудобни за понасяне, може да се наложи да почивате повече и да не сте толкова активни. Може да искате да инвестирате в колан или пояс за подкрепа на бременността, изработен от еластична тъкан. Този полезен елемент поддържа корема и може да помогне за предотвратяване на болка в долната част на гърба.

Ходенето с едно комфортно темпо, когато сте забременяла, ще накара корема ви да се измести и инстинктът ви може да бъде да подкрепите бебето с ръцете си.

Фокусирай се върху бебето:

Преместването на вашето бебе

Движенията ви по време на късна бременност могат да повлияят на позицията на вашето дете. В идеалния случай, то ще лежи с главата надолу, обърната към гърба ви, с брадичката си забита в гърдите му. Можете да насърчите тази оптимална зародишна позиция чрез:

  • Прекарване на времето на четири крака, мърдайки бедрата си от една страна на друга; или освобождаване на гърба ви, след което трябва да сеи спуснете гръбнака надолу.
  • Коленичете на пода, над възглавници или топка за раждане.
  • Седейки на топка за раждане, с краката ви, разположени леко раздалечени и коленете по-ниски от бедрата, изпълнявайте люлеене на таза.
  • Ако приемем позата за шивача: седнете на пода с изправен гръб и стъпалата на краката ви събрани заедно. Оставете коленете ви да паднат отстрани и си облегнете лактите на вътрешната част на бедрата.
  • Плуването по корем помага да се отвори таза.

Закупуване на бебефон:

На пазара има стотици монитори, така че изборът на един може да бъде обезсърчителен.  Въпреки че мониторите варират, те имат едни и същи основни компоненти – минимум две части: едната да предава звуците на бебето ви, а другата, която остава с вас, така че да можете да чуете дали бебето ви плаче или спи. Допълнителните функции включват: видео екрани, дисплей с движещи се светлини и звук, предупреждения за ниска мощност и извън обхват, възможност за използване на електричество или батерии, функция за обратна връзка и температурен сензор. Някои от тях имат и нощна светлина. С всички налични функции изборът ви зависи до голяма степен от вашите лични предпочитания и бюджета ви. Ако къщата ви е малка, не е задължително да купувате бебефон.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

226 ден от бременността

Previous article

228 ден от бременността

Next article