106 ден от бременността

Вие сте в 15 седмица  и 1 ден.  Бебето ви днес:

При едно изкуствено оцветено ултразвуково сканиране на бебето в матката, гръбнакът се показва особено ясно.

Коремът ви може да се вижда ясно от тази 16 гестационна седмица от бременността и ще се изумите колко бързо расте.

На този етап може вместо да направите малко по-голяма талия, да развиете „бум “ и да започнете да изглеждате бременна. Може да започнете да забелязвате, че очите на хората са привлечени към корема ви. Ако предпочитате да запазите бременността си в някои по-тесни кръгове – например на работно облекло- носете по-широки дрехи.

Докато някои жени имат спретнати малки кореми, разположени повече отпред, други имат доста  по-големи. Размерът и формата при вас ще бъдат индивидуални за вас, така че се опитайте да не сравнявате.  Ако не сте си купили дрехи за бременни, може да е време да пазарувате за някакви по-адаптивни дрехи. Коремът ви може да не е очевиден за другите, когато носите широки дрехи, но в плътно прилепнали ще бъде доста забележимо. Въпреки че вашата форма се променя постепенно, някои жени смятат, че корема им става по-голям с по-бързи темпове за няколко седмици.

Всъщност

Свързването между бебето близнаци се случва много преди децата да се родят. Напреднала видео технология е заснела специалната връзка между близнаците в матката. Те са били видяни да си взаимодействат и дори да се хващат помежду си за ръце.

Попитайте диетолог:

Събуждате се гладни през нощта- какво да правите?

Нормално е да се храня през нощта по време на бременност, но  е досадно, особено ако вече имате трудности при спането. Опитайте се да осуетите нощния глад като похапвате на правилните храни, преди да си легнете:

  • Яйца, мляко и сл