108 ден от бременността

Вие сте в 15 седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

Сега краката се удължават и започва да се оформяt все по-ясно. Вашето бебе може да  хване краката си по желание, но има затруднения да ги доведе до устата си: това няма да е проблем малко по-късно по време на бременността.

Време е за друг рутинен пренатален преглед, за да се гарантира, че всичко върви добре с вас и малкото. Ще бъдете претеглена. Урината ви ще бъде изследвана и кръвното ви налягане ще се измерва, както и сърдечната честота на бебето. Освен това, лекарят трябва да може да чуе сърдечния ритъм на Вашето бебе (вижте 16 Седмици и 4 Дни), което може да бъде много успокоително. На жените, които не са имали нухален транслуцентен скенер на около 11-14 седмици, може да се предлагат един от два кръвни теста, известни като тройния тест или четворен тест, които са скрининг тестове за синдром на Даун.

Това назначение също така ви дава възможност да обсъдите всички ваши проблеми и лекарят ви ще докладва резултатите от рутинните изследвания), които сте имали при първото ви посещение. Ако резултатите от кръвните изследвания показват, че нивата на хемоглобина са ниски, може да ви бъде предложена рецепта за добавки с желязо.

Фокусирай се върху тялото си:

Коремът ви изглежда ли голям в този момент?

Ще трябва да изберете дрехи, които да поберат растящия ви корем, но това не е нужно да означава инвестиране в изцяло нов гардероб все още. Следните нововъведения ще ви помогнат да се чувствате комфортно и ще дадат възможност да удължите живота на вашите нормални дрехи поне за няколко седмици:

Един обикновен ластик може да помогне да закопчавате дънките си и да не купувате все още нови панталони за бременни. Може да ползвате като алтернатива и лента за глава или парче чоропогащник, които да навиете около копчето и илика.

  • Удължител за сутиена, с помощта на която да закопчавате сутиена и да компенсирате разлика в обиколката ви с до 8 см.
  • Можете да заемете дрехи от партньора или приятелите си, които са малко по-гол