Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в  20 седмица и 1 ден.  Бебето ви днес:

Движенията на вашето бебе все още се основават на набор от рефлексни действия, но това сега започва да се променя. Тъй като нервните пътища се развиват, разширяват се и узряват, вашето бебе печели по-голям и по-голям контрол на действията си. Вие сте във втората половина на бременността си и в следващите месеци ще имате по-редовни контакти с Вашия лекар. Пренаталните ви срещи ще станат по-чести през втората половина на бременността. Дори ако сте в добро здраве и вашето бебе е било старателно оценено на 20-седмичното ултразвуково сканиране, може да бъде успокояващо да имате редовни прегледи с лекар. Броят на срещите, които имате ще се различават в зависимост от това дали сте имали някакви усложнения или дали имате високо рискова бременност по друга причина като например предварително съществуващо медицинско състояние като диабет. Ако сте в ниско рискова бременност, можете да очаквате около 14 срещи, освен ако няма усложнения. Като общо правило можете да очаквате да имате пренатални назначения от сега нататък на всеки 4 седмици, докато достигнете до 30 гестационна седмица, след това срещите ще станат на всеки  2 седмици, докато достигнете 36 седмица. От този момент нататък ще имате срещи всяка седмица. Въпреки това, винаги можете да се свържете с вашия лекар, ако имате някакви притеснения.

Ако очаквате близнаци, срещите ще бъдат по-чести и ще зависят от вида на близнаците, които ще имате: еднояйчни или двуяйчни. Ако са идентични, грижата ще зависи от това дали те споделят една амниотична торбичка.

Фокусирай се върху тялото си:

С обичайното си офис облекло, може вече да усещате напрежение по шевовете и може да се наложи да преосмислите вашия работен гардероб. Добрата новина е, че за разлика от предишни времена, сега вече има изобилие от красиви дрехи за бременни и много  от тях нса на достъпни цени за ежедневието. Те често са проектирани като координирани комплекти, което ги прави лесни за комбиниране.

Не забравяйте, че ще носите дрехи за бременни за няколко месеца и е лесно да се отегчите от същите елементи. Ако е възможно, насочете съвсем малко от бюджета си в нов гардероб, за да си купувате един или два елемента всеки месец. Ако сте уморени от черните си еластични панталони и рокля с ластици, купете си нова риза или яке, за да ги освежите малко. И не забравяйте обувките –  ако сте били момиче любител на токчетата  преди да забременеете, ще трябва да преосмислите вкуса си поне за няколко месеца..

Широката гама от дрехи за бременни, която вече е на разположение, означава, че все още можете да изглеждате добре на работа. Потърсете такива дрехи, които ще можете да носите и след раждането.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

<