85 ден от бременността

Вие започвате 13 гестационна седмица и това е първата седмица от вашия втори триместър от бременността. Днес сте точно в 12 гестационна седмица и един ден или това е 85 ден от бременността.

Бебето ви днес

Едно 3D ултразвуково сканиране ясно показва, че ръцете и краката на бебето вече са напълно оформени и много повече пропорционални на тялото. Всички стави на бебето сега се формират, което позволява пълен обхват на движение. Сега е моментът да разкажете на важните хора в живота си вълнуващите новини, че сте бременна, а защо не и да покажете снимки от ултразвука как се развива вашето бебе.

Сега, когато сте във втория си триместър на бременността и сте имали ултразвуково сканиране, може да започнете да казвате на по-широк кръг от хора, че сте бременна. Можете да се чувствате уверени, че правите това, знаейки, че рискът от спонтанен аборт е намален до не повече от 1 процента след 12-та гестационна седмица. Освен това, коремът ви ще започне да се показва след няколко седмици, ако вече не е, така че да се скрие бременността ще стане много трудно.

Ако вие и вашият партньор сте пазили бременността в тайна през последните три месеца, обявяването й ще бъде огромно освобождаване и това може да бъде положително преживяване да спод