89 ден от бременността

Вие преминавате през 13 гестационна седмица и това е първата седмица от вашия втори триместър. Днес сте точно в 12 седмица и пет дни или това е 89 ден от бременността.

Бебето ви днес

В този момент от бременността ви, няма да можете да усетите как бебето ви се движи, но все още е възможно да взаимодействате и да се свързвате с него. Някои жени се чувстват комфортно да говорят с бебетата си, докато други не; правете това, което ви е естествено, независимо дали това е говорене на глас или в главата ви.

Развитието на бебето продължава с пълна сила вътре във вас и много скоро бебето ви ще може да чуе (виж 101 ден от бременността) и ще разпознава гласа ви и този на партньора ви и ще чува други звуци като например музика. Научете повече в кога бебето започва да чува. Може би ще искате да измислите временно име за бебето си. Може да е трудно да дадете на вашето бебе идентичност, защото е трудно да се говори за него или нея в този относително ранен етап, и когато не знаете пола.

Спрете да…

Дейностите, които да се избегнат през второто тримесечие:

Вторият триместър обикновено е когато умората отминава и вие започвате да се чувстват по-енергични. Това е много време, в което да продължите програмата си за упражнения, като се възползвате от вашите пов