Име на бебе

Как да избера най-подходящото и красиво име на бебето ми?
Един от значимите, но трудни решения, преди да се роди едно бебе е как да бъде наречено. От деня, в който официално се потвърди бременността, хората започват да ви питат какво ще бъде името на бебето. Важно е какво име ще подберете, защото то ще следва детето цял живот! Така че, ако очаквате бебе, вероятно се чудите как да изберете идеалното име за него, нали? Това наистина е голямо решение! За щастие има много ресурси и полезни съвети, които да ви бъдат от полза, така че да сте уверени че сте избрали хубаво името, за което един ден няма да съжалявате нито вие, нито детето!

име на бебе

Ето някои съвети, които може да ви помогнат при избора на правилното име на бебе:
1. Използвайте компютърна програма, която да генерира име. Това е един чудесен съвременен ресурс! Генераторите ви позволяват да сортирате имената по пол, първа буква, произход, дължина и тема (царски, митологични, на цветя и т.н.). Той също така предоставя забавни факти и информация за всяко име, плюс значения, произношение и място на популярност на даденото име в ранглиста! Този начин на избор може даже да бъде изключително забавен!

2. Книга с набор от различни видове имена за бебета. Това може да ви звучи старомодно, но има толкова много имена в тези книги! Книга от този тип е страхотно място, от което да започнете да избирате, ако нямате никаква представа какво точно искате. Понякога книгите с бебешки имена също имат списъци по популярност за различните националности, списъци на известни имена, списъци на литературни имена, списъци с исторически имена, както и имена, изброени по азбучен ред, които могат да бъдат много полезни. Ако не можете да намерите подходящо име за бебето в такъв тип книга, може да бъде наистина трудно да подберете!

3. Ако държите на родово потомствено име на бебето – направете списъци с родовите имена и преценете кое ви харесва – имайте предвид, че някои имена вече може да звучат старомодно и може детето да не се чувства комфортно, ако се спрете на такова име.

4. Уверете се, че инициалите на бебето няма да звучат лошо като например някакво лошо заклинание. Това може да ви звучи глупаво и суеверно, но определено нещо, за което е добре да се помисли.

5. Не казвайте на хората какво име сте планиране да дадете на бебето, освен ако не сте готови за честна обратна връзка. Няма значение какво мнение за името дават околните, приемете, че някои хора просто няма да харесат името на бебето ви. Ако мислите, че това може да ви притесни и уязви, просто го пазете в тайна, докато бебето се роди!

6. Помислете добре за възможните галени имена, които са производни от харесваното от вас име. Ако не ви харесват вариантите, не давайте на бебето това име, защото хората обикновено използват за обръщение именно тези галени имена съкрати. Може да ви хареса името „Самуил“ например, но да не ви допада краткото „Сами“. Помислете за вариантите, с които хората могат да съкращават името на бебето, защото ако не ви харесва този псевдоним, може да предпочетете и да изберете друго име.

7. Има хора които чакат детето да се роди и в деня на раждането решават какво ще е името на новороденото бебе. Това може да е съчетано с хороскопа на детето, датата на раждане, часът на раждане и бъдещето име на бебето.

Каквито и техники и похвати да решите да използвате при избора на име на бебето, помнете, че това занимание може да бъде много забавно, в него може да се включи цялото семейство, което да превърне процеса в истински семеен празник на сплотяване и радост от очакването на предстоящата поява на новия човек.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на