Изписване на бебе

Всяко едно така дългоочаквано изписване на бебе е повод за радост във всеки край на Света без значение от раса или вяра. Ето денят настъпи, толкова време цялото семейство е чакало това да се случи и малкото същество да се появи на бял свят. Един дългоочакван момент, който изисква голяма подготовка.

На кой ден се изписва бебето от родилното?
Когато дойде дългоочаквания момент за изписване на бебето от родилното след 9 месеца чакане има голяма суета около всичко и всички. Обикновено винаги се забравя нещо в последния момент, но е напълно нормално покрай такова голямо събитие и вълнение. Изписването на майката и новороденото бебето се случва няколко дни след раждането, като има значение как е родила жената. Ако всичко е на ред с здравословното състояние на жената и малкото човече е време да се прибират у дома. При жените родили нормално това се случва по–рано, на 3 ден след раждането, а при жените родили с операция е малко по–късно. Родилите секцио се прибират у дома на 5 ден след раждането.

Какво се прави преди изписване на бебето в родилното?
Още след раждането е нужно детето да бъде припознато от родителите си и да му бъде сложено име, това обикновено се прави от работник на общината, който идва на място в родилен дом. След това всеки ден се правят прегледи на майката и детето, които са задължителни и следят за тяхното състояние. В последния ден преди изписване на бебето се прави основен преглед от педиатър, а след това от гинеколог на майката, като се следи, дали нейната матка е започнала да се прибира и дали няма някакви остатъци от плацента в матката. Буквално преди да бъдете изписани от болницата ви попълват документите за остатъчен болничен за ползване, както и епикризата за самото раждане на бебето.

изписване на бебе

Каква подготовка у дома трябва да се направи за майката и бебето
Докато в болницата се подготвя, майката у дома също има много работа за вършене. Близките роднини с начело таткото трябва да се подготвят всичко да е готово, когато новият член се прибере. Този период е щастлив, но и малко стряскаш за всички като започнем от леглото, та до най–малката подробност, като шишета и биберони, които са преварени и готови за ползване. Таткото поема важната роля след изписване на новороденото бебе, като той трябва да направи всичко възможно за майката и новороденото да не им липсва нищо, когато се приберат и да е до тях всяка минута за да помага.

Какви са необходими документи за изписване на бебето от родилното?
Документи е силно казано, още когато детето се роди то получава име и се почва процеса по издаване на акт за раждане, където вече са взети данните на родителите. На място преди изписването се проверява дали гривната на бебето и тази на майката са с един и същ номер. Тези гривни се поставят веднага след раждането. За да излезете от болницата трябва да получите епикриза, болничен лист и някои други подробности.

Избор на лекар
Това е едно от най–важните неща, които трябва да се свършат преди раждането. Обикновено малко преди да роди е нужно да се избере педиатър за детето и той да бъде уведомен за избора ви. След раждането има един задължителен преглед след изписване на бебето и майката. Той се прави в дома ви, като педиатъра идва на място в къщата. Когато вече сте се прибрали в къщи звъннете на лекаря и се разберете кога е удобно да направи домашния преглед. Той е рутинен и се прави с цел помощ на родителите да свикнат с новите неща.

Как да се справим в началото?
След изписване на бебето трябва да имате голямо търпение и желание да се справите. Не се подценявайте, никой не се е родил научен и това е факт. Първата вечер в къщи ще ви бъде много странна. Като най–важен е факторът за новото начало. Всичко е ново, не е онова, на което сте свикнали. Преди да се роди детето сте били само вие двамата с вашата половинка и не е трябвало да се съобразявате кога да си легнете или да хапнете, е сега вече е друго. В началото около 1 месец се води период на свикване и приемане на новото. Светът се е преобърнал и по принцип майката го преживява по–трудно, като често се случва да се съмнява в способностите си да бъде майка. Давайте го леко и спокойно, всичко се постига с търпение и много любов, питайте онези, които вече имат деца за всяко нещо, в което не сте сигурни и не се притеснявайте това е за кратко, не се усеща кога вече сте станали експерти и знаете всичко.

Надяваме се да сме ви подготвили с това което предстои след раждането и непосредствено по време на изписване на бебето от родилното. Очаквайте още интересни статии от екипът на Bremennost.bg

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):