Искам да Забременея

„Аз искам да забременея, а ВИЕ!“ – каза Виктория Павлова преди една година и го постигна! Много жени в днешно време искат да забременеят и желаят да получат повече информация относно зачеването. В тази статия ще изясним от части някои важни стъпки за едно успешно зачеване и може би ще е полезно за всяка жена която всеки ден си казва „Искам да забременея“.

Кога мога да забременея?
Света е така устроен, че в даден момент всеки човек на Света става родител, при някои това е по–лесно, а при други това се случва с малко помощ. За да създадеш дете са нужни много майсторлък и известна доза отговорност. Когато вече сте решили да имате дете с вашата половинка и започнете опити е нужно да знаете, че всъщност за успех трябва да се знае важният момент всеки месец – овулацията. Както знаем всяка жена си има един път в месеца период на овулация. Обикновено той се пада на 14 ден след приключване на всяка менструация. По време на овулация всъщност се отделя яйцеклетката, която трябва да бъде оплодена. Тя е годна за оплождане до 48 часа след отделянето си. След това вече шанса е почти никакъв, защото тя презрява. При някои жени овулацията не е на 14 дни, това зависи изцяло от периода между два цикъла. 14 дни е при менструален цикъл от 28 дни. Разбира за да определите кога сте в овулация може да използвате тест за овулация.

искам да забременея

Какво да направя за да забременея по–лесно и бързо?
За всяко нещо, без значение си има разни трикове, които помагат за положително развитие на нещата. В повечето случаи става въпрос за съвсем нормални и лесни правила. Ако думите „искам да забременея“ са постоянно във вашата глава и имате желание за дете може да спазите някои от тези правила за по–бърз ефект на зачеване:
Редовен секс – това разбира се е най–важното правило, то всъщност без полов контакт няма как да забременеете (освен с процедурите за изкуствено оплождане – инсеминация или инвитро). За по–сигурно се препоръчва да има поне два пъти контакт с партньора в седмицата.
Наближаване на овулацията – това е едно от най–важните неща, за които носи отговорност изцяло жената. Може сами да си следите кога наближава периода на овулация и когато момента настъпи  се препоръчва още по редовен секс, като гинеколози съветват това де е един или два пъти дневно. Шеговито казано да няма празно сутрин и вечер. Може да прочетете статията как да разбера кога съм в овулация.
Поддържане на нормално тегло и нисък стрес – тази опция се отнася за жените. По принцип силният стрес вреди на всичко. При силен стрес женският организъм променя своите нормални функции и заработва  в режим защитен. При рязкото напълняване се получава почти същото, защото при качване на килограми се променя работа на хормоните в тялото и това пречи за зачеване.
Прием на фолиева киселина – Тя е изключително полезна и се препоръчва започване на прием около месец преди да започнете опити за забременяване и да се продължи поне 3 месеца след зачеването. Повече може да научите в статията фолиева киселина.

Какво НЕ трябва да правя, ако искам да забременея?
Алкохол – Това е задължително да не се подминава, като риск. Алкохола със сигурност вреди на целия организъм, а също така и за зачеване.
Цигари – По принцип никотина е вреден, като цяло, но ако все пак сте пушач се опитайте да ограничите приема на никотин до минимален.
– Препоръчва се по време на периода за опити за зачеване  да не се приемат никакви лекарства без рецепта от специалист, който следи вашето състояние.
– Желанието за дете в никакъв случай не трябва да става ваша фикс идея, защото тогава може да не успеете. Много хора по света не могат да имат деца, но след осиновяване на дете, родителите се успокояват и след това успешно имат свое бебе.
– Ако и двамата партньори са здрави се случва до 6 месец от опитите, при някои до 1 година ако не се случи отидете на лекар за консултация. В такива случаи се правят нужните изследвания и тестове, след което се назначава лечение според зависи при кой от партньорите е проблема.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.2 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Следваща публикация