Как да Забременея

Как да забременея стъпка по стъпка!

Как да забременея стъпка 1-ва.
Спрете всички Контрацептиви. Някои контрацептиви използвани за контрол на раждаемостта имат по – дълъг период за пренастройване на тялото на жената спрямо други такива. Времето което е необходимо на тялото на жената за да бъде отново готово да забременее варира, според вида на контрацептивите.
–  Много методи, като противозачатъчните таблетки изискват да мине определено време и през този период е трудно на някои жени да забременеят, но това разбира се е условно и при всяка жена е различно.
– Ако имате имплантирана спирала, трябва да посетите специалист за да я премахнат.
–  Ако до този момент сте използвали само и единствено презервативи, то спирането им по време на полов акт, може да доведе почти веднага до забременяване.

Как да забременея стъпка 2-ва. как да забременея стъпка по стъпка


Оценка на Физическото Здраве. Повечето жени смятат, че е по – лесно да забременеят когато са в добро физическо състояние. Ако в момента имате диабет, високо кръвно налягане, наднормено тегло, бактериални или вирусни инфекции, психични проблеми, или други сериозни здравни проблеми трябва да посетите вашият лекар. В някои случай съществува опасност от влошаване на бременността, затова едно посещение при вашият лекар ще ви увери и успокои, че сте напълно здрава за да заченете. Щом знаете че сте напълно здрава, вашето тяло ще се отпусне  психически и ще повишите шансовете за забременяване.

Как да забременея стъпка 3-та
Проследяване на менструалния цикъл. Използвайте календара за да обърнете внимание на дните кога започва вашият менструален цикъл и съответно свършва. Жените могат да забременеят само няколко дни в месеца, затова трябва да опознаете тялото си в детайли. Ако имате редовен менструален цикъл, вие ще можете да предвидите кога сте в овулация. Например ако вашият месечен цикъл е 28 дни, най вероятно сте в овулация около 14 ден от започването на менструацията. Проверявайки че сте в овулация чрез тестове за овулация или други симптоми на овулацията можете да се насочите към полова активност тобно през тези дни за да забременеете по – бързо. Най – подходящо е да правите полов акт точно преди деня на овулацията.

Как да забременея стъпка 4-та
Проследяване на  Овулацията. Повечето аптеки продават тестове за овулация и системи за проследяване на овулацията. Също така може да използвате овулационен календар или просто всяка сутрин да си следите базалната температура и вагинално течение. Трябва да избягвате стреса и различните заболявания ако желаете да забременявате, защото те могат да изместят дните на овулация и да не може да я определите в точност.

Как да забременея стъпка 5-та
Водете здравословен начин на живот. Хранете се здравословно. Избягвайте храни и напитки, които могат да намалеят способността Ви да заченете. Жени които планират и се чудят как да забременеят, трябва да избегнат алкохолните напитки до 2 месеца преди планиране на бременността. Избягвайте прекалено големи количества кофеин, които се съдържат в храна и напитки. Жени които пият повече от 3 чаши кафе си намаляват шансовете за забременяване. Не пушете и не употребявайте наркотици, защото те могат да попречат Вие да забременеете, а в по – късен етап да има усложнения за вас и за вашето бебе. Избягвайте мазнините, тестените изделия, подсладени храни, съмнителен подготвени сурова риба, непастьоризирано сирене, зеле, предварително опаковани храни които не изглеждат свежи, недопечено месо и храни съдържащи нитрати. Наблегнете на органичните и здравословни храни на растителна основа, като зърнени храни, ядки, плодове и зеленчуци. Спорта е изключително важен, когато желаете дете, затова се запишете на някакъв спорт които ви доставя удоволствие разбира се. Вземайте пренатални витамини. Има някои доказателства, че желязо, фолиева киселина, както и другите основни витамини и минерали могат да помогнат за зачеването. Виж Витамини за Забременяване!

Как да забременея стъпка 6-та
Сексът и Забременяването. Трябва да започнете полова близост 4 дни преди овулацията. Сперматозоидите могат да оцелеят в утробата в продължение на няколко дни, затова половият акт преди овулацията може да увеличи шанса за бъдеща бременност. Както е казал Мечо Пух „колкото повече, толкова повече“, така е и със сексът при мъжът и жената които желаят дете. Важно е да не използвате спермициди, лубриканти или други такива продукти. Избягвайте дори и смазочните продукти, освен ако сексът е болезнен без него. Жената не трябва да си прави вагинални промивки, защото може да се наруши естествения баланс във влагалището.  Помислете да традиционните методи за забременяване. Опитайте се да се насладите на половият акт и да получите оргазъм. Женският оргазъм спомага в движението на  сперматозоидите да достигнат целта. Може да изпробвате различни пози за да увеличите шансовете спермата да достигне до шийката на матката и фолопиевите тръби. Купете си една книга с различни пози и вижте различните начини за забременяване. Със сигурност това ново практикуване на различни пози ще ви е забавно.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).