Бебе на 7 Месеца

Общо развитие при бебе на 7 месеца

Ръст на бебето в 7 месец

При момчетата височината е  около 67,7–73см, а при момичетата сантиметрите са между 65–71см. Това разбира се е ориентировъчно има голямо значение колко са били родени и също така техните родители с какъв ръст са.

Средно тегло при всяко бебе на 7 месеца

При теглото нещата не са се променили особено от предния 6 месец. Сега отново качват около 500грама, като зависи с какво точно се храни детето.

Двигателни способности при бебе на 7 месеца

бебето на 7 месеца

Много от децата започват да сядат самостоятелно именно през 7 месец от тяхното развитие. Някои деца успяват да седнат сами от легнала позиция, но все още е трудно за изпълнение защото мускулите не са готови съвсем. Не се отчайвайте ако вашето дете и през седми месец не седне самостоятелно, помагайте му  и го стимулирайте чрез гимнастика. Въпреки, че не се случва често има бебета, които през 7 месец се научават да пълзят и така откриват един нов Свят. По–скоро очаквайте вашето бебе да започне да се придвижва чрез редуване на претълкулвания от гръб по стомах или другото чрез тътрене по стомах чрез придърпване с ръцете. И в двата варианта така се приспособява да бъде самостоятелно и да взема само нещата и играчките, които иска. Ръцете вече са добре развити и техните движения стават все по–добри. През този месец се научава да сменя играчките само, а също така да взема малки предмети. До скоро детето е успявало да вземе предмет с голям размер, а сега вече успява и малки предмети т.е става по прецизно. Това определено е сигнал за обезопасяване на терена, за да бъдете спокойни, да не налапа нещо малко. Една от любимите игри на всяко бебе е подскачането, чрез него те успяват да помогнат на краката си да поемат теглото на тялото, през 7 месец спокойно може да стимулирате бебето да подскача, като го придържате под мишниците.

Комуникация и емоции при бебе на 7 месеца

И тези две качества се променят през този период. Има неща, които помагат на вас и вашето дете да се разбирате по–лесно. Например вече се обръща на името си, също така познава гласове. Ако до скоро се е радвало искрено на всеки, който му се радва сега нещата се променят, тъй като вече разпознава лицата на хората и знае кои са познати. Има голяма вероятност да недоволства в присъствието на непознати и дори да плаче. Заедно с това пък в компанията на любимите хора ще се насладите на истински смях, който е заразен и искрен. Това, което може би ще ви направи най–голямо впечатление през 7 месец е промяната в държанието на детето към майката. Започва да иска да бъде неотлъчно до майка си и това понякога пречи, дори в началото да ви се струва мило и нежно, след време започвате да осъзнавате, че нямате време дори да свършите нещо в къщи. Бебето усеща страх от изоставяне и заради това търси постоянно внимание от близките си. За решение може да подготвите играчки, с които да се забавлява детето във всяка стая, така и вие и то ще бъдете доволни.

Умственото развитие на всяко едно бебе на 7 месеца се усъвършенства.

бебе на 7 месеца

То започва да прави връзка между действие и последствие. Или например, че телефонът хвърлен на земята се взема от някой. Това често се получава, като забавна игра за вашето дете. Това помага при  ползването на играчки или предмети, защото когато изпусне някой предмет знае, че трябва да го потърси, като сведе глава по посока където е бил изпуснат предмета. Друго, което се развива и подсказва за напредък в умственото развитие е повтарянето на срички и ползването вече и на гласни и съгласни звуци. С малко повече късмет може да чуете първото– мама. Разбира се детето все още не знае какво точно е казало, но все пак е голям напредък в опитите за говорене и осъзнаването на бебето, че езикът е начин за комуникация, не само плачът например.

Проблем ли са зъбите на бебето през седмия месец?

При повечето бебета зъбките започват още през 5–6 месец, а при други това се случва дори след 12 месец. Има някои симптоми, които показват предстоящото събитие– включват температура и засилено слюноотделяне. В някои случаи се достига до разстройство при бебето, но при всяко дете е различно. Ако забележите някои то тези симптоми очаквайте първите зъби на вашето дете, те са горните и долни резци. Има различни мазила за облекчаване на никненето.

Хранене на вашето бебе на 7 месеца?

Идва време за създаване на режим, така ще си спестите много усложнения след време. През този месец  храненията са 5 на денонощие. Като 3 от храненията са различни от мляко или кърма. Най–добре е кърмата или млякото да се дават сутрин и вечер, когато е първото и последно хранене на деня. Преди обед се дават млечно–кисели продукти, на обед са пюретата (редува се зеленчуково и в комбинация с месо и през ден се добавя половин жълтък), следобед се дават каши предимно плодови. Всичко е забавно и не е сложно, като изглежда. Почти всяко бебе на 7 месеца прави първите опити да се храни само, не се страхувайте от оцапване, по–скоро го стимулирайте, като му давате само да се храни с лъжица. Може да научите повече в Хранене на 7 месечно бебе.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.9 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съ