Бебе на 2 Месеца

Без да се усетите вие вече държите в ръцете си бебе на 2 месеца и започвате да откривате нови неща в неговото развитие или има такива, за които знаете, че трябва да се случат, но не сте запознати кога и как. Вълнението в комбинация с трудностите дава на всеки родител сили да се бори да види развитието на своето дете.

Развитие при бебе на 2 месеца

При ежемесечните посещения при личния доктор всеки родител получава пълна информация около развитието на малкото човече. Това включва:

  • Ориентировъчни килограми при бебе на 2 месеца – тук в този показател е нужно да се каже, че килограмите нарастват почти еднаква без значение дали детето е на сухо мляко или кърма. Нормалните килограми за качване са около 1,5 кг за 2 месец. Или ако се е родило 3 килограма, през втория месец трябва да бъде около 4,5 килограма.
  • Ръст – през 2 месец детето се развива плавно от страна на височината. Примерно ако детето се е родило около 52 см, то сега вече е около 60, като при всяко дете е различно.
  • Зрение – през този период всяко бебе има добре развито зрение и се заглежда почти по всичко, като са му особено интересни ярките светове.

Двигателни способности на бебе на 2 месеца

бебе на 2 месеца

За разлика от първия месец, сега вече настъпват промени в поведението на малкото бебе. Както казват бабите измине би пълен месец, със самото влизане и още от първия ден от новия месец бебето започва да прави ново нещо. Като най–забележима от тях през втория месец е способността на бебето да задържа главата си изправена. В началото на 2 месец тази способност е все още колеблива, но към края на 2–рия месец става нещо съвсем нормално. Очаквайте малкото същество да изразява неприятност ако е в легнало положение. Повечето деца искат да бъдат държани изправени, за да виждат и разглеждат всичко. Усетили силите си искат да бъдат на линия и да опознават околността. Има начин, който всъщност е задължителен и се препоръчва от всички педиатри, а именно ежедневно упражнение. Хубаво е поне 2 пъти на ден да слагате бебето си в поза по стомах и нагласите ръцете да се подпира, така успява да изправя главата си само. Забележете, че след около 2 минути се уморява и главата започва да пада на долу. Това е сигурен знак, че е време да спрете упражненията. Другото, което се променя осезателно е усвояването на движение на ръцете и краката при вашето дете. То вече успява да овладее до някъде тази си способност и ги движат малко по–плавно.

Хранителен режим при бебе на 2 месеца

През този период е все още рано да се говори за хранителен режим, защото много деца си търсят млякото на всеки 3 часа въпреки препоръките на педиатрите, че храненията трябва да намалеят и да станат 6 на денонощие. По принцип вечер между полунощ и сутринта до 6 е добре да не се храни детето, за да си почине стомаха, но все пак това не се спазва съвсем. За захранване с други храни е все още рано, защото стомаха не е готови да приеме други храни.

Сънят и ежедневието при бебе на 2 месеца

Ако сте от онези родители, чийто деца спят по цяла нощ значи сте късметлии. По принцип на този етап децата спят по–продължително, но също така и по–рядко. Или казано иначе бебето вече има сили и е будно по–дълго време и търси внимание. Средно статистическото бебе на 2 месеца спи по 4–5 пъти на денонощие по около 3 часа, като през останалото време е будно. Не се отчайвайте ако вашето дете е избрало да е будно през нощта, а да спи през деня. Не сте единствени има много деца, които си обръщат ежедневието.

Занимания и развлечение за бебе на 2 месеца

През 2 месец е все още рано да се говори за пълноценна игра, но все пак бебето си има нужда от това, съществува някакъв вид игра или по–точно казано занимание и опознаване на всичко наоколо. Например разхождането на ръце от стая в стая и искане да пипне повечето неща. Или пък легнало по край него да има шарени неща. Подходящи за занимавка са пластмасовите залъгалки или меки топки. Подбирайте внимателно играчките, защото през 2–рия месец бебето искат да пъхне всичко в устата си. Това е напълно нормално в началното си развитие те опознават околния свят, като опитат вкуса на всичко, което докопат. Усеща се развитие в разпознаването на лица и хора, като цяло. Бебето обича да вижда хората, които са постоянно до него в ежедневието. И също така изразяват с плач, когато нещо не им харесва или не познават някоя фигура. Когато бебето е на 2 месеца, слухът е вече перфектен, дори силен и улава шумове, които ако са непознати има вероятност да се разплачат, особено ако са прекалено силни и дразнещи тъпанчето. Преди всичко това е началото на нещо дълго и трудно, защото с всеки изминал ден детето се оформя, като човек и изразява своите чувства.

Запомнете, че всяко бебе на 2 месеца започва да оформя своя характер, затова е изключително важно да му говорите и отделяте време само за него. Така детето усеща допълнителна упора и се развива бързо през целия 2 месец.

С оглед възрастта на вашето бебе и след като то е вече на 2 месеца може се интересувате по-подробно промените в храненето, затова ви каним да прочетете Хранене на 2 месечно бебе.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):