Мама и Бебе

Хранене на 2 Месечно Бебе

Обновена: 05-12-2016

Какво трябва да знаем за Хранене на 2 месечно бебе
Продължаваме поредицата свързана с хранене на бебето и в тази статия ще дадем съвети, разяснения и т.н (всеки сам да определи) относно хранене на 2 месечно бебе. Както и през първия месец, храненето през 2 месец не се отличава със забележими промени. Видът на храната на бебето, както и интервалите между храненията, остава същия и през този така забързан 2 месец след раждането на бебето.

хранене на 2 месечно бебе Хранене на 2 месечно бебе с кърма! – Ако бебето е на кърма, интервалите между храненията са в рамките на около два часа, а количеството е около 100 грама. По принцип кърмата се усвоява напълно за около 90 минути, така че и по–честото кърмене не е притеснително и не означава, че кърмата ви е нехранителна, а просто бебето я усвоява по–бързо. На този етап акцентът пада върху храната на кърмещата майка, която трябва да бъде разнообразна и с високо съдържание на минерали, витамини и белтъчини. Добре е кърмачките да взимат допълнителни витамини, специално разработени за кърмещи жени, след като съгласуват това разбира се със своя лекар. Може също така да погледнете и предходен пост с заглавие Забранени Храни при Кърмене!

Хранене на 2 месечно бебе с адаптирано мляко! – Ако храните вашето бебе с адаптирано мляко, храненията за деня приблизително са около 6, а количеството храна е 120 –135 мл.

През средата на втория месец някои педиатри препоръчват майките да започнат да дават на бебетата плодови или зеленчукови сокове. Най–често това са сок от морков или ябълка. Морковите съдържат много каротин и кожата на бебето може да пожълтее, ако давате по–голямо количество, това е опасно. Вие преценете дали ще давате сокове. Този похват е остарял, вече се знае че храносмилателната система на бебето през втория месец е много незряла, обикновено коликите са в своя пик и даването на пресни сокове може много да усложни състоянието на детето. Ако все пак решите да давате сокове–това става като се започне с една чаена лъжица и постепенно се увеличава количеството ежедневно, за да се достигне до 50 мл. на ден. Соковете трябва да бъдат съвсем пресни, предлагат се и детски такива, които са специално стандартизирани от екологично чисти продукти. Ако вие ги приготвяте трябва много да внимавате с произхода на плодовете и зеленчуците и да сте сигурни, че не са с високо съдържание на нитрати и химикали. Трябва старателно да измивате плодовете и зеленчуците и да не подслаждате соковете. Трябва да ги приготвяте максимум до 10 минути преди консумацията им, за да сте сигурни, че ще запазят всичките си хранителни вещества. Най–препоръчително е да ги давате на бебето между отделните хранения. Все пак специалистите препоръчват да изчакате максимално късно с даването на сокове, а да кърмите бебето най–малко 6 до 12 месеца. Кърмата е най–ценната храна за вашето бебе, тя дава всички хранителни вещества и жизнено важни антитела на бебето, които са в основата на добрата имунна система.

Чрез правилно хранене на 2 месечно бебе, то най–вероятно е наддало около 1 кг., или общото развитие средно за момичетата е 5кг и 57см., а за момчетата е 5кг и 300гр. и 59см. Ако вашето новородено бебе се развива нормално и наддава в тези рамки, значи се храни пълноценно и е едно щастливо бебе.

Хранене на 1 Месечно Бебе

Предишна публикация

Хранене на 3 Месечно Бебе

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.

злоядо дете

Злоядо Дете

Празната чиния е нещо, за което вероятно много майки могат само да мечтаят. И все пак, преди ...
Мама и Бебе
осиновяване

Осиновяване

Какво е осиновяване? Осиновяване на дете е формален правен процес, при който всички права и отговорности, свързани ...
Мама и Бебе