Хранене на 3 Месечно Бебе

Какво трябва да знам за хранене на 3 месечно бебе
Хранене на 3 месечно бебе по нищо не се различава от храненето му през втория. Бебетата на кърма обикновено ядът в рамките на шест пъти в денонощие с пауза между 6 и 9 часа през нощта. Много от бебетата през този трети месец от тяхното развитие нямат нощно хранене. Кърмещата майка отново трябва да съблюдава своя хранителен режим внимателно.

Мога ли да предприема хранене на 3 месечно бебе с адаптирано мляко, плодов сок или плодови пюрета?
хранене на 3 месечно бебе

Бебетата на адаптирано мляко също ядът по шест пъти на ден, като количеството на единичното хранене варира между 130 и 150 мл. (ако все още не сте си купили кухненска везна, която отмерва килограми и милилитри то е време да го сторите). Ако сте решили да давате плодови сокове – то вече вероятно сте достигнали 8–10 чаени лъжици. През този месец някои майки дори решават да сменят сокчетата с плодово пюре в бурканче, на което е изрично споменато, че става за бебета на три месеца. Болшинството от специалистите в световен аспект не препоръчват това ранно захранване, защото то може да раздразни все още неукрепналия бебешки стомах, да усили коликите, да доведе до проблеми в бъдеще и да отключи ранни алергии, които са много опасни и мъчителни не само за бебето, но и за неговите родители.

Диария при хранене на 3 месечно бебе!
Някои педиатри предписват при хранене на 3 месечно бебе даване на оризова вода, но това е само ако бебето е склонно към диария. Тя се прави като към 500 мл. вода се сложи една супена лъжица ориз и се вари за 30 мин. Готовата течност се прецежда и се допълва до 500 мл. с преварена или изворна вода. Два се на бебето вместо вода. Някои майки дават и овесена вода, но овесът съдържа глутен и това може да е опасно за бебето.

Количество вода при хранене на 3 месечно бебе
Много от бебетата на кърма отказват пиенето на вода като цяло в началните месеци от живота си. Не се тревожете. Ако детето е само на кърма, бъдете спокойни, защото тя се състои от 80 % вода и осигурява на бебето необходимите му течности. Вие предлагайте вода, а детето ще започне да я пие когато е готово. Когато бебето е на кърма –„предната“ кърма, която тече от гърдите, задоволява нуждите му от вода, тъй като тя е с доста високо съдържание на вода и по–малко хранителна стойност. След „предното“ мляко разбира се идва и „задното“ майчино мляко, което е по-калорично. Дори на бебетата на адаптирано мляко не е необходим допълнителен прием на вода. През третия месец можете да давате чайове от анасон и копър за отпускане и облекчаване на коликите или специализирани готови бебешки чайове за тази възраст между храненията.

Напомняме Ви, че се препоръчва захранването на бебето да става след шестия месец. Нормалното наддаване в третия месец е 800 гр. или средно за момчетата 6 100 гр. и 61 см., а за момичетата– 5700 гр. и 60 см. Ако бебето се развива в нормални граници и изглежда доволно, няма от какво да се притеснявате – режимът ви на хранене на 3 месечното бебе е добър! Продължавайте така!

Друг добър съвет при хранене на 3 месечно бебе е да обърнете внимание на бибероните на шишетата, ако бебето яде от шише разбира се, тъй като животът на бибероните обикновено е в рамките на 3 месеца при активна експлоатация.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.8 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравна