Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 15 седмица  и 4 дни. Бебето ви днес:

Кожата на бебето ви е все още прозрачна и има малко мазнини под нея на този етап от бременността. Кожата на вашето бебе е направена от три слоя. Външният слой е епидермиса, а под този лежат дермата и подкожния хиподерма.. Най-повърхностният слой на епидермалните клетки се уплътнява, но се втвърдява много по-късно. Дермата се състои от съединителна тъкан, съдържаща колаген – 90 процента и еластинови влакна, които позволяват устойчивост. В рамките на дермата са кръвоносните съдове и нервите, които поддържат епидермиса и осигуряват сензорна обратна връзка. На първо място, връзката между дермата и епидермиса е гладка, но се образуват все повече дермални хребети . В същото време вашето бебе започва да развива космените фоликули. На този етап няма значителна подкожна мастна тъкан и кожата е почти прозрачна. Мазнината играят роля в контрола на температурата и действат като бариера за преминаването на водата. Тези бариери все още не са на мястото, така че кожата все още е много пропусклива.

Фокусирай се върху татковците:

Партньорът ви може да има смесени чувства относно променящата ви се форма. Понякога може да изглеждате като “бременна богиня”, която се радва на факта, че носи дете. В края на краищата основната роля на една жена е да бъде в състояние да зачене и да роди. Когато се чувства позитивна за това, може да изглежда силна и удовлетворена. Въпреки това понякога вместо да обича корема си – тя може да се чувстват потисната заради  наддаването на тегло и загубата на формата на тялото й. Когато някои модни списания показват изключително слаби жени като символ на “красота”,” не е чудно, че образуването на корема може да предизвика редица противоречиви чувства в бременната жена, което понякога може да  я кара да се съмнява във външния си вид и да снижава самочувствието й. Тласък за самочувствие й, тъй като тялото й променя формата си, е да я накарате да се чувства красива и желана.

Всъщност

Ниска доза аспирин може да намали риска от прееклампсия при жени с най-висок риск. Някои изследвания показват, че майки, които преди това са имали тежки ранна прееклампсия, които вземат ниска доза аспирин ( около 81 мг дневно) може да намали риска от това да се случи отново. Но не използвайте аспирин, освен ако не е указано от вашия лекар, тъй като това може да предизвика сериозни странични ефекти.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):