223 ден от бременността

Вие сте в 31 седмица и 6 дни. Бебето ви днес:

От едно ехографско изображение можете да видите колко е амниотичната течност около бебето ви в този момент. Ултразвукът показва течността като черна на екрана. Понякога ще има петна в течността: те представляват кожни и космени клетки, които се проливат, докато бебето ви расте.

Ако третото тримесечие съвпада с летните месеци, е препоръчително да останете на хладно и удобно място, което обаче може да бъде истинско предизвикателство. Когато времето е горещо, вашето бебе няма да го усеща пряко! Поддържайте се добре хидратирана като пиете много хладка вода. Обмислете да носите бутилка с вода под формата на спрей (запазете я в хладилника през нощта, така че да е приятна и студена на следващия ден), за да се напръскате винаги, когато сте на прекалено горещо.

Изберете  дрехи без ръкави, които са изработени от естествени тъкани, като лен и памук, които ще ви помогнат да поддържате циркулация на въздуха. Ако искате да запазите някои или целите си ръце покрити, носете якета с къс ръкав или памучни жилетки. Носете слънцезащитна шапка и слънчеви очила, особено ако сте на пряка слънчева светлина за всякакъв период от време. Изберете джапанки или сандали с нисък ток, за да могат краката ви да дишат – това също може да бъдат добър вариант, ако краката ви са подути.

Фокусирай се върху бебето ви:

  • Да слушате сърцето на бебето си:

От най-ранните етапи на бременността, сърцето на бебето ви ще бие и не може да има нищо по-вдъхновяващо и успокояващо от това да слушате това за себе си. Вашият лекар може да използва различни инструменти, за да чуете сърцето на вашето бебе, включително стетоскоп и доплер монитор (който използва ултразвукова технология). Сърцето на бебето бие между 120 и 160 пъти в минута с леки вариации – доста повече от собствения ви сърдечен ритъм, който обикновено е под 100. Единствената цел да слушате сърдечния ритъм е да се гарантира, че той попада в рамките на нормален диапазон, и да успокои майките-че