Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 31 седмица и 6 дни. Бебето ви днес:

От едно ехографско изображение можете да видите колко е амниотичната течност около бебето ви в този момент. Ултразвукът показва течността като черна на екрана. Понякога ще има петна в течността: те представляват кожни и космени клетки, които се проливат, докато бебето ви расте.

Ако третото тримесечие съвпада с летните месеци, е препоръчително да останете на хладно и удобно място, което обаче може да бъде истинско предизвикателство. Когато времето е горещо, вашето бебе няма да го усеща пряко! Поддържайте се добре хидратирана като пиете много хладка вода. Обмислете да носите бутилка с вода под формата на спрей (запазете я в хладилника през нощта, така че да е приятна и студена на следващия ден), за да се напръскате винаги, когато сте на прекалено горещо.

Изберете  дрехи без ръкави, които са изработени от естествени тъкани, като лен и памук, които ще ви помогнат да поддържате циркулация на въздуха. Ако искате да запазите някои или целите си ръце покрити, носете якета с къс ръкав или памучни жилетки. Носете слънцезащитна шапка и слънчеви очила, особено ако сте на пряка слънчева светлина за всякакъв период от време. Изберете джапанки или сандали с нисък ток, за да могат краката ви да дишат – това също може да бъдат добър вариант, ако краката ви са подути.

Фокусирай се върху бебето ви:

  • Да слушате сърцето на бебето си:

От най-ранните етапи на бременността, сърцето на бебето ви ще бие и не може да има нищо по-вдъхновяващо и успокояващо от това да слушате това за себе си. Вашият лекар може да използва различни инструменти, за да чуете сърцето на вашето бебе, включително стетоскоп и доплер монитор (който използва ултразвукова технология). Сърцето на бебето бие между 120 и 160 пъти в минута с леки вариации – доста повече от собствения ви сърдечен ритъм, който обикновено е под 100. Единствената цел да слушате сърдечния ритъм е да се гарантира, че той попада в рамките на нормален диапазон, и да успокои майките-че всичко е наред. Ако има необичаен ритъм или пулса се забавя неочаквано, лекар може да организира да се направят тестове, за да се потвърди, че всичко е наред. Някои жени смятат, че чуването на сърдечния ритъм на бебето помага на процеса на свързване преди раждането.

Първите часове и дни:

За да ви помогнем да се подготвите за това, което ще последва раждането на вашето бебе, ето няколко интересни факта, които бихте искали да знаете:

Може да се разтреперите веднага след раждането и не се притеснявайте, ако повърнете, това е съвсем нормално и няма за какво да се притеснявате.

Новородените бебета не винаги са господари на кърменето веднага. Точно като теб, те трябва да се упражняват.

След болките от раждането, стягащото усещане в матката, когато бебето ви суче, може да боли почти толкова, колкото контракции.

Първият път, когато уриниране или се изхождате след раждането може да бъде доста неудобно.

Може да се почувствате много уязвими и в нужда от собствената си майка в първите няколко дни на родителството.

Лохия – кървенето след раждането, може да бъде предизвикателство в началото, дори и да използвате по-големи по размер санитарни тампони.

Свързването с новородено не винаги се случва веднага за всички майки, но си струва чакането.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

222 ден от бременността

Previous article

224 ден от бременността

Next article