Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 31 седмица и 4 дни. Бебето ви днес:

Измерванията около главата, корема и бедрената кост се използват от ултразвуковото изображение, за да се оцени теглото на вашето бебе. Интересното е, че средно момчетата сега започват да бъдат малко по-тежки от момичетата. Тъй като бебето ви си набавя мускулна маса и неговият тонус се подобрява, то започва да бъде в състояние да прави доста по-сложни и по-силни движения.

На мускулният тон на вашето бебе може да му отнеме известно време, за да се развие напълно. До тази седмица на бременността, контролът на главата се подобрява и в краката мускулният тонус сега позволява по-гладки и по-сложни движения. За първи път ръцете  изостават в развитието си спрямо краката, като са нужни още три седмици, за да се постигне същото ниво на тон и движение и на двете.

Също така ще бъдете наясно, че вашето бебе се движи повече сега, отколкото по всяко друго време. Не само ще усещате движенията, които удрят лигавицата на матката ви, но ще има и много по-малки движения, които ще са напълно разпознаваеми. Движенията вътре в матката са важни: те помагат на вашето бебе да се координира, да укрепи костите и да увеличи мускулната маса. Броят на мускулните клетки се увеличава до 38 седмици. От този момент наттък индивидуалните мускулни клетки се удвояват и разширяване в отговор на упражненията, което води до допълнително увеличаване на мускулната маса и сила.

Безалкохолни напитки:

Ето някои идеи за вкусни безалкохолни напитки:

Сок от червена боровинка/портокалов сок/лимонов сок/джинджифилова бира

Сок от грейпфрут/сок от червена боровинка/сода или тоник

Пенлив ябълков сок/сок от лайм/захар на вкус

Портокалов сок/горчив лимон

Сок от лимон/сок от ананас/портокалов сок/гренадин/сода

Сок от лимон/сок от лайм/намачкан портокал/джинджифил/захар на вкус

Ябълков сок/сок от круша/джинджифилов ейл.

Няма нужда да се чувствате изоставени, когато всички около вас има купони и партита: насладете се на пресни плодови сокове с лед, гарнирани със сода, тоник вода или джинджифил ейл.

Попитайте лекар:

Ще ви се да имате оргазъм, докато раждате?

При бременност без проблеми, оргазмът няма да доведе до преждевременно раждане, а при пълен термин оргазъ може да доведе до ражданет, което така или иначе ще се случи скоро. Ако сте имали някакви признаци на преждевременно раждане, или вашите води са изтекли, ще бъдете посъветвани да се избегне полов акт. Това е така, защото хормонът окситоцин се увеличава по време на сексуална възбуда и той може да предизвиква контакт с мускулите на матката. Оргазмът може да увеличи на практиката Бракстън-Хикс контракциите.

Ако сте преминали през крайната си дата и сте в момент, когато тялото ви е готов да роди, тогава полов акт може да помогне нещата да започнат по две причини: простагландините в спермата ще помогнат на шийката на матката да се омекоти на този етап от бременността и контракциите, стимулирани от оргазъм, имат по-голям шанс да се развият в ранните родилни контракции.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

220 ден от бременността

Previous article

222 ден от бременността

Next article