221 ден от бременността

Вие сте в 31 седмица и 4 дни. Бебето ви днес:

Измерванията около главата, корема и бедрената кост се използват от ултразвуковото изображение, за да се оцени теглото на вашето бебе. Интересното е, че средно момчетата сега започват да бъдат малко по-тежки от момичетата. Тъй като бебето ви си набавя мускулна маса и неговият тонус се подобрява, то започва да бъде в състояние да прави доста по-сложни и по-силни движения.

На мускулният тон на вашето бебе може да му отнеме известно време, за да се развие напълно. До тази седмица на бременността, контролът на главата се подобрява и в краката мускулният тонус сега позволява по-гладки и по-сложни движения. За първи път ръцете  изостават в развитието си спрямо краката, като са нужни още три седмици, за да се постигне същото ниво на тон и движение и на двете.

Също така ще бъдете наясно, че вашето бебе се движи повече сега, отколкото по всяко друго време. Не само ще усещате движенията, които удрят лигавицата на матката ви, но ще има и много по-малки движения, които ще са напълно разпознаваеми. Движенията вътре в матката са важни: те помагат на вашето бебе да се координира, да укрепи костите и да увеличи мускулната маса. Броят на мускулните клетки се увеличава до 38 седмици. От този момент наттък индивидуалните мускулни клетки се удвояват и разширяване в отговор на упражненията, което води до допълнително увеличаване на мускулната маса и сила.

Безалкохолни напитки:

Ето някои идеи за вкусни безалкохолни напитки:

Сок от червена боровинка/портокалов сок/лимонов сок/джинджифилова бира

Сок от грейпфрут/сок от червена боровинка/сода или тоник

Пенлив ябълков сок/сок от лайм/захар на вкус

Портокалов сок/горчив лимон

Сок от лимон/сок от ананас/портокалов сок/гренадин/сода

Сок от лимон/сок от лайм/намачкан портокал/джинджифил/захар на вкус