220 ден от бременността

Вие сте в 31 седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

На едно изображение – пъпната връв може да се види върху рамото на бебето и до китката. Това е много често, всъщност по някое време всяко бебе ще има пъпната връв, която лежи близо до него, особено през следващите няколко седмици, докато бебето често си променя позицията.

Фокусирай се върху вашето здраве:

  • Сърцебиене:

Когато имате ускорен пулс или пропускане на ритъма понякога-това се определя като сърцебиене. Нормално е да имате такова в по-късен момент на бременността. То обикновено не е нищо тревожно и е просто резултат от промени в кръвообращението, съчетани с голяма коремна издутина, въпреки че стрес и тревоги също могат да изиграят голяма роля. Ако обаче сърцебиенето е придружено от болка в гърдите или задух, или ако мислите, че се случва по-често от нормалното, то това трябва да се спомене на вашия лекар.

Попитайте майките:

Намирате, че е трудно да се съсредоточите върху работата. Как най-добре да минаете през следващите няколко седмици?

Когато бебето ви  и вие станете по-големи, може да откриете, че имате по-малко енергия и концентрацията намалява съответно. Това е нормално, но може да създаде проблеми, ако имате работа за вършене! На първо място, вземете редовни почивки, поставяте краката си нагоре или затваряйте очите си за няколко минути, за да си починете. Уверете се, че пиете достатъчно, тъй като дехидратацията може да повлияе на ефективността ви. По същия начин, яденето на здравословни закуски, малко и на често, може да ви предпази от изтощение. Богатите на желязо храни като сушените плодове, са особено важни: ниските нива на желязо могат да ви накарат да се уморявате лесно.

Носете малък бележник с вас и пишете всичко, което трябва да запомните, без значение колко тривиално е то. Това може да ви помогне да преодолеете пропуските в паметта и да ви държи съсредоточени върху това, което трябва да се направи. Това може също така да помогне да започнете деня си със списък „заданияR