Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 31 седмица и 2 дни.  Бебето ви днес:

Координацията на ръцете на вашето бебе продължава да се подобрява, тъй като мозъкът му  по-добре се вписва в обратната връзка, която получава. Очите често се отварят, но само за кратки периоди в даден момент, намалявайки вероятността от атака със заблуден пръст, който се приближава твърде много.

На този етап, бебето ви е с дължината, с която то ще бъде при раждането, но то все още е много слабичко и трябва да натрупа до края доста мазнини и мускули. На този етап от бременността, мускулната маса и мазнините на вашето бебе продължават да се увеличават. Кожата му сега е по-дебела и по-малко прозрачна и започва да изглежда розово, а не червена, тъй като основните кръвоносни съдове са обвиват с все повече кожа. Хормонът на растежа се произвежда от хипофизната жлеза на вашето бебе, но преди то всъщност да се  роди – това не влияе на растежа му.  Тъй като скелет на вашето бебе е близо до окончателния си размер, цялостната му дължина е установена.Малкото ви е все още много слабичко.

Сонографът може да направи по=-добра оценка на теглото на вашето бебе от ултразвуковото сканиране, но неговото тегло при раждането ще зависи много от това кога то ще се роди. То ще продължи да расте по време на бременността, Въпреки че през последните няколко седмици растежът се дължи главно на мастни натрупвания, а не на мускулна маса.

Ако се опитвате да отгатнете колко тежко ще бъде бебето ви при раждането, последните изследвания показват, че размерът на вашето бебе има много общо със “залегналите” гени. Това са гени, които са маркирани като произхождащи от бащата, които насърчават растежа на бебето, или майката, които ограничават растежа и се опитват да запазят ресурсите си.

Фокусирай се върху близнаците:

Обличане на бебетата

Близнаците изглеждат очарователни, когато са облечени еднакво, така че може да се купуват такива. Но е много по-лесно да различаваме еднояйчни близнаци, когато са облечени различно. Той също така помагате на всички да се отнасят към тях като отделни личности, което е добре за тяхното развитие.

Също така имайте предвид практиците: всеки път, когато един от вашите близнаци се замърси, ще трябва да ги преоблечете и двамата. . Новородените не се интересуват от това, което носят, но ако ги свикнете да ги обличате по един и същи начин, те могат да се фокусират в този модел и да се разстроят и депресират, ако носят нещо различно.

Как се ги обличате, решавате вие, но можете да:

Облечете бебетата си в еднакви тоалети, но различни цветове, или същите цветове, но различни стилове.

Само ги обличайте еднакво в определени случаи, например за семейна снимка или специален повод.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!