40 ден от бременността

Вие сте в 5 седмица от бременността и 5 дни или това е точно 40 ден от бременността

Вашето бебе днес

На този етап може да се види приставката за пъпна връв, която се е съединила към ранната плацента. Ембрионът се развива бързо, въпреки че все още е само 4-5 мм дълъг. Гръбначният стълб е на мястото си и очите са се образували. Жълтият сак отляво е по-голям от ембриона, които подхранва.

Какво се случва вътре във вас

Чувствате ли се уморена и тревожна във всяка една минута? Бъдете сигурна, че това е напълно нормална реакция към хормоните на бременността. Това може и да не ви се случи ,  но е добре да бъдете предупредени, че може да станете много емоционални или ирационални по време на бременност и да страдате от промени в настроението. Може да плачете за неща, които преди това не са ви влияели. Това се дължи на комбинация от вашите бързо променящи се хормони и факта, че бременността е важна промяна в живота. Промените в настроението могат да бъдат трудни както за вас, така и за вашия партньор – опитайте се да продължите да общувате помежду си и да обяснявате как се чувствате, без значение колко ирационално може да изглежда това.

Фокус върху здравето

Справяне с умората е много значимо на този етап – Умората е често срещано оплакване при бременност и може да откриете, че в ранн