195 ден от бременността

Вие сте в 27 седмица и 6 дни. Бебето ви днес:

Въпреки че ултразвукът не може да го покаже, сега има косми по главата на бебето ви и веждите и миглите му са пораснали. Моделът и цветът на растежа на косата има значително влияние върху цялостния вид на вашето бебе, но това не е видно от сканирането.

Докато бременните жени през лятото може да се окаже трудно да останат охладени, да са бременни през зимата също е предизвикателство. Повечето жени с неохота трябва  да си купят зимно палто, което ще им служи по целия път през бременността и може да не се носи отново никога. Добрата новина е, че вероятно няма да ви трябва такова! Вероятно ще се почувствате много горещи към края на бременността ви и може да ви е по-удобно да носите многопластови плетива, вместо топло палто или яке. Слоевете могат лесно да бъдат сваляни, ако се прегреете, докато пътувате.

Можете също така да отвлечете някои неща от гардероба на партньора си, и  да заемете палто или яке, което ще се закрепи над корема, ако планирате да бъде навън за продължителни периоди. Алтернативно, отидете на местния магазин втора употреба – там  може да намерите по-голямо палто или яке на изгодна цена.

Ще трябва да бъдете много внимателни през зимата, когато има много лед . Уверете се, че носите качествени равни обувки, когато сте навън , за да намалите риска от подхлъзване и падане.

Фокусирай се върху близнаците:

Практически корекции

Ако имате две или повече бебета, ще трябва да обмислите да направите някои корекции в жизнената си площ. За да се намалите рискът от детска кошара, най-добре бебетата да спят в една стая с техните родители, но не са ви нужни две детски креватчета. Можете да поставите и двете си новородени бебета да спят в една, но това не се препоръчва след като са навършили три месеца. Законово изискване за всяко бебе е да има индивидуална седалка за кола, ако имате намерение да го карате навсякъде, включително и у дома от болницата.

Попитайте диетолог: