Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 27 седмица и 6 дни. Бебето ви днес:

Въпреки че ултразвукът не може да го покаже, сега има косми по главата на бебето ви и веждите и миглите му са пораснали. Моделът и цветът на растежа на косата има значително влияние върху цялостния вид на вашето бебе, но това не е видно от сканирането.

Докато бременните жени през лятото може да се окаже трудно да останат охладени, да са бременни през зимата също е предизвикателство. Повечето жени с неохота трябва  да си купят зимно палто, което ще им служи по целия път през бременността и може да не се носи отново никога. Добрата новина е, че вероятно няма да ви трябва такова! Вероятно ще се почувствате много горещи към края на бременността ви и може да ви е по-удобно да носите многопластови плетива, вместо топло палто или яке. Слоевете могат лесно да бъдат сваляни, ако се прегреете, докато пътувате.

Можете също така да отвлечете някои неща от гардероба на партньора си, и  да заемете палто или яке, което ще се закрепи над корема, ако планирате да бъде навън за продължителни периоди. Алтернативно, отидете на местния магазин втора употреба – там  може да намерите по-голямо палто или яке на изгодна цена.

Ще трябва да бъдете много внимателни през зимата, когато има много лед . Уверете се, че носите качествени равни обувки, когато сте навън , за да намалите риска от подхлъзване и падане.

Фокусирай се върху близнаците:

Практически корекции

Ако имате две или повече бебета, ще трябва да обмислите да направите някои корекции в жизнената си площ. За да се намалите рискът от детска кошара, най-добре бебетата да спят в една стая с техните родители, но не са ви нужни две детски креватчета. Можете да поставите и двете си новородени бебета да спят в една, но това не се препоръчва след като са навършили три месеца. Законово изискване за всяко бебе е да има индивидуална седалка за кола, ако имате намерение да го карате навсякъде, включително и у дома от болницата.

Попитайте диетолог:

Докторът ви е казал, че сте анемична. Може ли да подобрите нивата на желязо чрез диетата си?

Всички бременни жени трябва да Си правят изследвания за анемия, което се прави в началото на бременността (при първото назначаване), и отново между 26-30 седмици. Като цяло, богата на желязо диета се препоръчва по време на бременност и това е достатъчно, за да се предотврати или подобри анемия. Яжте много постно червено месо, боб, сушени плодове, тъмно зелени зеленчуци, обогатени зърнени храни и хляб. Опитайте да включите витамин С чрез храни или напитки в диетата си, тъй като той помага на организма да абсорбира желязото по-ефективно. Вегетарианците трябва да ядат много яйца, бобови растения, боб и ядки, за да стимулират доставките на желязо.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази стат