Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в  25 седмица и 6 дни.  Бебето ви днес:

3D сканирането може да бъде оцветено по различни начини: едно изображение  на този етап може да покаже формата на устните на вашето бебе, която е ясно дефинирана. Устните са най-чувствителната част от цялото тяло и ръцете на бебето ви често се задържат върху тях. Вашето бебе може да направи координирани движения с ръцете и краката си, да направи юмрук и да се хване за пръстите на краката си. Координацията на ръцете на бебето ви се подобрява драстично сега и тя постоянно носи ръцете си до лицето си, особено към устата си. Лицето и особено устните, са изключително чувствителни и тази повишена чувствителност осигурява силна положителна обратна връзка, тъй като вашето бебе успешно координира гладки, целенасочени движения между ръцете, краката и устата. Все още има много място в матката за всякакви движения и бебето ви е изключително гъвкаво. За нея е лесно да заеме двойна позиция, с краката нагоре до устата или дори на главата си, и да направи пълни салта.

Костите на бебето ви се втвърдяват от центъра на вън, така че външните им ръбове все още се образуват от мек хрущял сега.

Попитайте лекар:

Защо се възбуждате толкова, когато тренирате?

По време на бременността, основната телесна температура се повишава поради ефектите на хормона прогестерон, повишеното тегло и по-големите изисквания към тялото. Упражненията генерират топлина и повишаване на температурата на сърцето още повече, поради което е вероятно да чувствате допълнително горещине, когато тренирате по време на бременност. Ще се потите по-лесно, докато сте бременна. Това е така, защото хормоните, свързани с бременността, причиняват разширяване на кръвоносните съдове и по този начин и  приток на кръв към кожата, което позволява на тялото ви да губи топлина през кожата по-лесно. Това означава, че въпреки че ви е по-горещо, докато тренирате. Когато спортувате, винаги помнете:

Пийте вода преди, по време на и след тренировка.

Носете подходящо облекло, което ще позволи на кожата ви да диша.

Избягвайте да се упражнявате, когато условията са горещи и влажни.

Фокусирайте се върху бебето ви

Тегло при раждане:

Качването на теглото на жената по време на бременност влияе върху теглото на бебето, което от своя страна влияе върху бъдещото здраве на малкото. Теглото при раждане, което е твърде голямо или твърде малко, се свързва с повишен шанс от здравословни проблеми в бъдеще при бебето. По този начин бременността е балансиращ акт, при който жените трябва да приемат достатъчно, но не прекалено много калории и да получат правилното количество тегло. Здравните експерти са все по-загрижени за факта, че феталното свръх-хранене води до високо тегло при раждане. Наднорменото тегло или поставянето на прекомерни количества тегло по време на бременност увеличава шансовете за гестационен диабет при майката , цезарово сечение, усложнения по време на раждането, големи новородени и затлъстяване в детска възраст. Ако едно дете е затлъстяло, при него  има повишен риск от живот с наднормено тегло или затлъстяване, което увеличава шансовете за диабет, високо кръвно налягане, рак и/или сърдечни заболявания.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!