181 ден от бременността

Вие сте в  25 седмица и 6 дни.  Бебето ви днес:

3D сканирането може да бъде оцветено по различни начини: едно изображение  на този етап може да покаже формата на устните на вашето бебе, която е ясно дефинирана. Устните са най-чувствителната част от цялото тяло и ръцете на бебето ви често се задържат върху тях. Вашето бебе може да направи координирани движения с ръцете и краката си, да направи юмрук и да се хване за пръстите на краката си. Координацията на ръцете на бебето ви се подобрява драстично сега и тя постоянно носи ръцете си до лицето си, особено към устата си. Лицето и особено устните, са изключително чувствителни и тази повишена чувствителност осигурява силна положителна обратна връзка, тъй като вашето бебе успешно координира гладки, целенасочени движения между ръцете, краката и устата. Все още има много място в матката за всякакви движения и бебето ви е изключително гъвкаво. За нея е лесно да заеме двойна позиция, с краката нагоре до устата или дори на главата си, и да направи пълни салта.

Костите на бебето ви се втвърдяват от центъра на вън, така че външните им ръбове все още се образуват от мек хрущял сега.

Попитайте лекар:

Защо се възбуждате толкова, когато тренирате?

По време на бременността, основната телесна температура се повишава поради ефектите на хормона прогестерон, повишеното тегло и по-големите изисквания към тялото. Упражненията генерират топлина и повишаване на температурата на сърцето още повече, поради което е вероятно да чувствате допълнително горещине, когато тренирате по време на бременност. Ще се потите по-лесно, докато сте бременна. Това е така, защото хормоните, свързани с бременността, причиняват разширяване на кръвоносните съдове и по този начин и  приток на кръв към кожата, което позволява на тялото ви да губи топлина през кожата по-лесно. Това означава, че въпреки че ви е по-горещо, докато тренирате. Когато спортувате, винаги помнете:

Пийте вода преди, по време на и след тренировка.

Носете подходящо облекло