Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в  25 седмица и 6 дни.  Бебето ви днес:

3D сканирането може да бъде оцветено по различни начини: едно изображение  на този етап може да покаже формата на устните на вашето бебе, която е ясно дефинирана. Устните са най-чувствителната част от цялото тяло и ръцете на бебето ви често се задържат върху тях. Вашето бебе може да направи координирани движения с ръцете и краката си, да направи юмрук и да се хване за пръстите на краката си. Координацията на ръцете на бебето ви се подобрява драстично сега и тя постоянно носи ръцете си до лицето си, особено към устата си. Лицето и особено устните, са изключително чувствителни и тази повишена чувствителност осигурява силна положителна обратна връзка, тъй като вашето бебе успешно координира гладки, целенасочени движения между ръцете, краката и устата. Все още има много място в матката за всякакви движения и бебето ви е изключително гъвкаво. За нея е лесно да заеме двойна позиция, с краката нагоре до устата или дори на главата си, и да направи пълни салта.

Костите на бебето ви се втвърдяват от центъра на вън, така че външните им ръбове все още се образуват от мек хрущял сега.

Попитайте лекар:

Защо се възбуждате толкова, когато тренирате?

По време на бременността, основната телесна температура се повишава поради ефектите на хормона прогестерон, повишеното тегло и по-големите изисквания към тялото. Упражненията генерират топлина и повишаване на температурата на сърцето още повече, поради което е вероятно да чувствате допълнително горещине, когато тренирате по време на бременност. Ще се потите по-лесно, докато сте бременна. Това е така, защото хормоните, свързани с бременността, причиняват разширяване на кръвоносните съдове и по този начин и  приток на кръв към кожата, което позволява на тялото ви да губи топлина през кожата по-лесно. Това означава, че въпреки че ви е по-горещо, докато тренирате. Когато спортувате, винаги помнете:

Пийте вода преди, по време на и след тренировка.

Носете подходящо облекло, което ще позволи на кожата ви да диша.

Избягвайте да се упражнявате, когато условията са горещи и влажни.

Фокусирайте се върху бебето ви

Тегло при раждане:

Качването на теглото на жената по време на бременност влияе върху теглото на бебето, което от своя страна влияе върху бъдещото здраве на малкото. Теглото при раждане, което е твърде голямо или твърде малко, се свързва с повишен шанс от здравословни проблеми в бъдеще при бебето. По този начин бременността е балансиращ акт, при който жените трябва да приемат достатъчно, но не прекалено много калории и да получат правилното количество тегло. Здравните експерти са все по-загрижени за факта, че феталното свръх-хранене води до високо тегло при раждане. Наднорменото тегло или поставянето на прекомерни количества тегло по време на бременност увеличава шансовете за гестационен диабет при майката , цезарово сечение, усложнения по време на раждането, големи новородени и затлъстяване в детска възраст. Ако едно дете е затлъстяло, при него  има повишен риск от живот с наднормено тегло или затлъстяване, което увеличава шансовете за диабет, високо кръвно налягане, рак и/или сърдечни заболявания.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

180 ден от бременността

Previous article

182 ден от бременността

Next article