Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 23 седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

Ултразвукът използва звукови вълни с много висока честота, много над звуковия обхват на човешкото ухо, така че слухът на вашето бебе ще бъде напълно незасегнат от звуковите вълни, предавани по време на тези сканирания, които проверяват растежа и развитието му.

Горещо ли ти е? Понякога бременността може да ви кара да се почувствате сякаш имате свой личен радиатор, вързан за вас.

Може да откриете, че сте много по-горещи и се потите много повече от нормалното по време на бременност. Това е така, защото носите повече тегло от обикновено и имате повече кръв , която се изпомпва около тялото ви.

Ако сте бременна през лятото, това може да е трудно да понесе, така че намерете начини да останете хладни (вижте 31 Седмици и 6 дни). Ако сте бременна през зимата, може да се окажете, че се разхождате по улицата с лек пуловер, докато другите хора са в комплект с палта и шалове. Може да влезете в дебати с партньора си, ако той иска да се нагрее, а вие  искате прозорците да са отворени!

Уверете се, че пиете достатъчно течност през целия ден. Може да откриете, че повишеното изпотяване причинява обрив в гънките под гърдите или в слабините, така че мийте често зоните и се уверете, че те са добре подсушени. Горещите вълни могат да бъдат по-лоши през нощта, така че се откажете от пижамата си за няколко месеца и се съблечете.

Всъщност:

Нормално  е да мечтаете да родите по-голямо бебе, което да се роди ида ходи и да говори! Това се смята за отражение на несигурността за предстоящите грижи на една бъдеща майка, която има едно малко безпомощно бебе.

Попитайте лекар:

Имате наистина странни и ярки сънища. Нормално ли е при бременност?

Да, когато сте бременна, е обичайно да сънувате повече и да си спомняте сънищата си. Експертите придават живите сънища на всички емоционални и физически промени, през които преминава бременната жена.

 

Ярките сънища могат да бъдат начин вашето подсъзнание да се справи с всички надежди и страхове, които може да имате за нероденото си бебе и предстоящото майчинство. Увеличението на сънищата се смята, че се дължи на хормонални промени: повишените нива на естроген се смятат, че причиняват по-дълги периоди на бързо движение на очите във фазата на съня, в която е най-вероятно да сънува човек. Ако сънищата ви са обезпокоителни, опитайте да ги запишете, за да ги махнете от ума си.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):