36 ден от бременността

Вие вече навлязохте в 6 гестационна седмица. Днес е 36 ден от бременността и това се равнява на 5 седмица и 1 ден.

Бебето ви днес

Ембрионът вече има 14 сомити – градивните елементи на мускулната система на вашето бебе. Ако го наблюдава специалист с видеозон. Ще види в горната му част отворения край на невралната тръба, която заедно с отвора в основата на гръбначния стълб е затворен. Ако все още не сте имали ранни симптоми на бременност, докато сте навлизали в 6-та гестационна седмица, може да сте нащрек за признаци, че действително сте бременна.

Вие и партньорът ви вероятно сте единствените, които знаят, че сте бременна, и все още се чудите дали е истина. На този етап може да нямате никакви симптоми, въпреки бързо променящия се и нарастващ ембрион вътре във вас. Тази липса на признаци на бременност е напълно нормална и не е причина за безпокойство. Опитайте се да запомните, че по-голямата част от бременностите са без усложнения. Нормално е за една здрава бременна жена да изпитва широк спектър от странични ефекти или изобщо да няма такива. Така че не се притеснявайте, ако се чувствате страхотно – всъщност трябва да броите себе си за късметлийка!

Ранно ултразвуково изследване

Някои жени ще имат ранно ултразвуково сканиране, но по-голямата част от тях ще претърпят такова около 12-та седмица от бременността. (виж 78 ден от бременността). Ранните