99 ден от бременността

Вие сте в 14 седмица и 1 ден. Бебето ви днес:

На този етап предмишниците, китките, ръцете и пръстите на плода са добре диференцирани. Очите, които се виждат като тъмни участъци зад затворените клепачи, са се преместили навътре от двете страни на главата,.

Сега, когато някои неудобства за бременността, са преминали и докато чакате корема ви да нарасне, може да се почувствате странно „нормално“. Може да не се чувствате така, сякаш сте бременна в момента. Началото на втория триместър е интересен преходен период: знаете, че очаквате бебе-което сте видели на ултразвуковото сканиране-но може да не изглеждате или да се чувствате бременни и няма да почувствате бебето да се движи още няколко седмици (вижте 19 седмица и 3 дни).

 

Физическите напомняния, които са били чести през първия триместър-като гадене и умора-може да намалеят значителни или да преминат изцяло.

Много жени казват, че се чувстват напълно обикновени и намират това странно, защото те мислят, че те ‘трябва“ да почувстват нещо. Опитайте се да се насладите на това време, защото след като влезете в третото тримесечие умората ще се възвърне.

Фокусирай се върху татковците:

Положете усилия да отделите време за вас и партньора ви, да бъдете сами. Независимо дали става въпрос за вечер веднъж седмично или  уикенд, който сте си обещавали от векове, направете го сега! Не забравяйте, че второто тримесечие също е добър момент да отидете на почивка.

Често се случва да има фундаментални промени във връзката, когато бебето пристигне; някои нови бащи се чувстват малко изтласкани, особено в ранните седмици. Като прекарате време заедно сега, ще изградите по-голяма връзка за времето, ч което бебето ще се роди и ще се почувствате доволни, че сте се насладили на много приятно време заедно по време на бременността.

Силата на Омега 3: