Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 37 седмица и 2 ден. Бебето ви днес:

3D ръката отблизо показва кожните гънки. Както пръстовите отпечатъци са уникални, така и по-дълбоките кожни гънки, които се виждат на ръцете и краката. Рефлексът е силен и бебето ви ще започне да се хваща за всичко, което докосва дланта на ръката му. Бебето ви ще се възползва от допълнително време в матката, но неговото развитие е почти пълно и сега то е “пълен мандат”. Сега има по-малко място за вашето бебе, за да се мести и скоро ще се настани в удобна с глава надолу позиция. Формата на матката насърчава тази позиция и веднъж, застанало в такава, завиването ще бъде голямо усилие за вашето бебе.

Поведението на вашето бебе сега е точно същото, както на едно новородено: то ще се обръща към светлината и ще се прозява точно толкова, колкото и новороденото, и ще продължи да практикува вдишването и издишването на амниотичната течност с редовни ритмични движения. Бебето ви ще бъде много стеснено в матката. Но няма да е за дълго, защото сега то се подготвя да влезе в света.

Косата там долу:

Една дилема, която рядко се обсъжда, но много  от бъдещите майките реално я имат – е дали те трябва да се бръснат или да подстригват срамните си косми преди раждането. Това е наистина личен избор и зависи от това  колко ви притеснява: само защото най-добрата ви приятелка е имала срамно окосмяване, не трябва да ви кара да се чувствате под натиск да направите същото – решете за себе си. Може да искате да отрежете космите си или да използвате пинсети или да ги избръснете в интерес на следродилната хигиена. Следродилната загуба на кръв ще се задържа по окосмяването ви. Ако сте уговорили с лекаря, че ще имате цезарово сечение, най-горния край на вашата срамна коса ще бъдат обръснати в болница, така че може да предпочетете да направите това у дома си.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

260 ден от бременността

Previous article

262 ден от бременността

Next article