Многократни пелени

Сигурни сме, че има майки които не са и чували в днешно време за многократни пелени за своите бебета, но ето че ние ще внесем повече яснота за това какви са ползите от тях.

Пелените за многократна употреба стават все по-качествени и вече има широк диапазон, от които да избирате. Не си мислете, че са демоде и че те са се използвани навремето от вашите баби например. Тези пелени имат много предимства за вашето бебе, за джоба ви и околната среда.

многократни пелени

Какво трябва да знаете за пелените за многократна употреба?
Ще се изненадате колко много разновидности има при избора на многократни пелени, като различни дизайни, които могат да се харесат дори и най-придирчивите потребител. Също така вие ще имате възможност да направите своя избор от голямо разнообразие от форми и размери. Пробвайте няколко вида многократна употреба пелена, преди да купите по-големи количества, защото различните типове са удобни за различните бебета. Ще ви трябват между 15 и 20 пелени, ако планирате да използвате само такива или между 8 и 10, ако ги използвате заедно с такива за еднократна употреба. Повечето производители препоръчват използването на бебешки прах за пране и избягването на омекотител за тъкани при почистването на употребяваните пелени. Използването на омекотител намалява абсорбцията на пелените. Някои производители препоръчват допълнителен изплакващ цикъл при прането, за да се уверите, че целият препарат е бил изплакнат добре.

По-евтина ли е употребата на многократните пелени  от  тези за еднократна употреба?
Използването на многократните пелени е по-евтин вариант в сравнение с еднократните пелени. Колко по-евтино са те обаче зависи от вида, който купувате и как ги изпирате. Бебето ви ще бъде в пелени най-малко до 1 година и половина. С помощта на пелените вие драстично ще можете да намалите общите си разходи.

Какви са плюсовете и минусите на пелените за многократна употреба?
За някои майки мисълта за изпирането на пелените така, както са правили техните майки, е напълно изключено. Но употребата на многократни пелени има и силни страни, за които е добре да се помисли, преди да отхвърли идеята напълно:
– те са много по-щадящи за околната среда, ако ги изпирате и подсушавате внимателно
– те са по-меки за дупето на бебето, защото те са без химикали
– те могат да ви спестят доста пари

Като недостатък при използването на многократни пелени може да се посочи, че на пелените за многократна употреба им отнема известно време, за да изсъхнат, което може да означава, че особено през зимата може да имате проблем с това. Сушилнята ще ги подсуши по-бързо, но ще намали ползите за околната среда, а също и ще ги направи по-скъпи. Голяма част от вашето време ще бъде ангажирано с изпирането и изсушаването на пелените.

Как ще разбера кой тип пелени е най-добър за вас и за вашето бебе?
Може да бъде трудно да решите откъде да започнете при избора на многократни  пелени. Много майки споделят във форумите много полезни съвети, както и техния опит с многократните пелени, което може да бъде от голяма полза за вас. Проучете мненията на потребителите – дали избират предимно най-тънките пелени, дали се стремят да избират достатъчно абсорбиращи или бързо съхнещи такива. Добре е също подробно да проучите различните типове. Има пелени за многократна употреба, които са точно като тези за еднократна – със залепващи се накрайници. Повечето обаче, които се намират на нашия пазар са като памперс-гащите, те са много удобни – особено в по-големите месеци, когато то е станало по-активно и много по-подвижно и обуването на пелените се превръща в истинско предизвикателство. Този тип многократни пелени са много удобни и когато детето се отучва от памперсите и трябва да привикне с носенето на бельо, защото те лесно се свалят и вдигат, както обикновените гащички.

Имайте търпение в подбора, за да бъде той най-добрият за вас. Често опитването на няколко вида – ще доведе до-добри и задоволителни за вас резултати. Същото е и с избора на пелени за еднократна употреба, защото кожата на бебетата е чувствителна към различните видове и често се получават кожни реакции, докато се стигне до правилния избор на многократни пелени.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):