Страх от Раждане

Когато една двойка вземе решение да си има дете и след опити бременността вече е факт се оказва, че има и други трудности освен забременяването. Една от най–големите между забременяването и гледането на малко дете е самото раждане. Много жени да не кажем всяка изпитва предварителен страх от раждането, особено когато става въпрос за жена, която ще ражда за първи път.Разбира се това е нормално и тук сме описали някои интересни факти за страхът преди раждане на бебе.

От какво се страхуват жените преди раждане?
За да уточним и разясним от какво се страхуват жените, нека първо кажем, че причините не са една или две. Всяка жена изпитва различни страхове, като най–често мислим, дали детето е добре, как ще се роди, ще боли ли раждането и колко. Други въпроси въртящи се в главата на една бъдеща майка са дали няма нещо да се усложни, като е доказано, че всъщност майката проявява своя майчински инстинкт още преди да роди, като поставя здравето и безопасността на малкото все още не родено същество пред своето. Има ли жена, която да си каже нека аз да съм добре и да родя лесно пък детето ще се справи,не няма такава. Една бъдеща майка би казала на всеки, че болката от раждането може да е силна и да има усложнения, но детето да е добре и да се роди лесно. Някои от най–честите тревоги, които изпитват бъдещите майки, като в това число влизат всички жени са относно получаването на разкритие и самите напъни при раждането. Страх изпитват не само жените, които раждат за първи път, а и онези, на които не им е за първи път. Вярно, е че първескините са по–уплашени и в това няма нищо лошо, защото все пак, колкото и да са ви разказвали, какво се случва и как преминава самото раждане, няма как да знаете какво да очаквате и как ще протече раждането. Жените, които вече имат деца и раждането им не е първо знаят какво да очакват и все пак изпитват притеснение относно предстоящото събитие.

страх от раждане

Има ли от какво да се страхуваме?
Да една малка група жени, които им предстои да станат майки и да преминат през сложния процес по даване на живот считат, че няма от какво да се страхуват и са пълни непукисти. Всъщност тази стъпка има две страни. От една е добре, защото си спестявате излишно напрежение и главоболия да го мислите и да ви минават какви ли не сцени пред очите, като на кино лента, но от друга страна и прекаления непукизъм не е от полза. Ако си задавате въпроса има ли от какво да се страхувам, истината, е че винаги има какво да се обърка. Но това не трябва да ви е на първи план. Все пак за едно раждане е нужно спокойствие без излишно изкуствено създадено напрежение. Няма спор, че предстоящото неизвестно е леко плашещо и мислите ви се въртят около това нещо да не се обърка по време на раждането, да не пострада детето, да е живо и здраво и да чуете първото му изплакване, но оставете тези неща, истината, е че колкото повече мислите сами се навивате, а някои биха казали, че предизвиквате съдбата да си направи някоя шега. За да го кажем по професионално, когато по време на бременността не сте имали здравословни проблеми или такива, които са отстранение с лечение няма от какво да се притеснявате. Тези факти в комбинация с подходящ лекар и екип, които да се погрижат максимално професионално за вас и детето ви могат да ви гарантират пълно спокойствие, че няма какво да ви се случи.

Какво да направим, за да не ни е страх от раждането?
За да намалее страха преди раждане, защото той е на лице дори и при най–силните жени има няколко предложения от специалисти. С тяхното спазване, може да се гарантира намаляване на пред родилния стрес.

  • Нагласете се психически, че няма какво да се случи, което да навреди на вас или детето.
  • Изберете си добър екип за раждането в болницата.
  • Съберете повече информация за раждането.
  • Разпитвайте близки и приятели за самото раждане и от събрани няколко разказа с подробности ще придобиете по реална представа за това какво ви очаква.
  • Ако не раждате за първи път и първия път е било лесно и бързо, си избийте от главата, че и сега това ви чака. Всяко раждане е индивидуален процес и протича по различен начин при всяка жена и всяко раждане.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Следваща публикация