С Деца на Море

Всяка година е едно и същи и когато дойде така чаканото време за лятна отпуска и тръгнем към плажа започваме да се чудим какво трябва да вземем за детето и какво е нужно. Всеки родител се притеснява дали няма да забрави нещо и какво може да се случи, напълно нормално е. Както се казва с деца на море си е цяло приключение.

Как да се организираме за лятната почивка с деца на море?
За да мине всичко спокойно и без изненади е нужно да организирате своята почивка предварително, а не в последния момент, когато трябва да тръгвате. Това е основно правило особено, когато става въпрос за семейна почивка с деца на море. Създайте си план и така поне седмица преди тръгването е нужно да е готов багажа и да са закупени всички необходими помощни материали. Ако е необходимо дори си съставете списък с всичко необходимо, защото никога не е излишен, да го има черно на бяло както се казва. В цялата лудница около тръгването и еуфорията на вашето дете е нормално да се объркате и може да пропуснете нещо важно за което ще вие е нужно за вашата почивка на море с дете.

с деца на море

Какво е нужно за една спокойна почивка с деца на море?
Ако до преди години на море сте тръгвали с два комплекта дрехи и четка за зъби сега нещата видимо са коренно различни и няма как да стане ей така лесно и от само себе си. Нужните вещи, които ви трябват са от няколко основни групи:

  • Лекарства – Много често се случва точно на средата на лятната ваканция на морето едно дете да се разболее, това обикновено се случва заради смяната на климата, приема на питейна вода от чешмата или силното слънце в комбинация с морската вода. Трябва да сте подготвени, така е с деца на море :). В повечето случаи става въпрос за леки вируси, които се изразяват в повръщане, разтройство, висока температура и отпадналост. Разбира се това са нормални неща през летните и горещи дни. Затова за такива ситуации трябва да сте готови, като може да си вземете някои медикаменти, с които сами да си помогнете, а не да тръгнете да обикаляте курорта в търсене на лекар, за да помогнете на вашето дете. На първо място ви трябва нещо за температура. Също така има различни сиропи за облекчаване на гаденето и повръщането при малките деца. Много често родители практикуват и купуването на обикновен антибиотик, който да помогне на детето. В повечето случаи става въпрос за добре познатия на всички Оспамокс. Относно диарията която може да хванат вашите деца на морето може да се подсигурите с няколко прахчета, които бързо да облекчат симптомите. Задължително се снабдете с термометър в багажа си. Не забравяйте и спрей против насекоми, като задължително вземете машинка против комари която се поставя в контакта за да е сигурно вашето дете по време на цялата почивка на морето от тези малки но така дразнещи насекоми. Всички тези медикаменти сложени в отделен плик се прибавят към куфара и може да бъдете спокойни.
  • Козметика – Относно козметичните продукти който трябва да вземете при почивка с деца на море, може да се каже че най–важен е лосиона за слънце или така наречените под общ знаменател слънце защитни продукт, като за децата и възрастните трябва да има различен. За децата се препоръчва той да бъде със защитен фактор 40 или дори 50–ти фактор, така кожата е защитена. Знаем, че тези мерки са нужни, защото детската кожа е много крехка. Не забравяйте и лосион за след слънце който да хидратира кожата на детето което се е изложило на слънце по време на дългата почивка на морето и златистият плаж (както вече знаете или ще се убедите децата не се спират да играят на плажа и в повечето време те са изложени на директните слънчеви лъчи).
  • Детски дрехи – постарайте се да се снабдите с поне няколко чифта дрехи за детето, като е нужно да имате, както къси, така и дълги, защото вечер става хладно и много лесно се настива от морският бриз който идва от морето. Излишно е да се казва, че шапката е най–необходимото допълнение към облеклото за вашето дете за да не слънчаса.
  • За забавление – Ако на вас ви е нужно да си вземете порция риба и студена бира на плажа и ще бъдете напълно доволни, то за вашето дете е нужно забавление. Играта с пясъка в един момент става безинтересна и детето се отегчава на морето. Подгответе се предварително, за да не озвучите целия плаж с силен рев и недоволство. Може да си вземете басейн, малък, който напълнен и сложен под чадъра ви решава проблемите с играта. Комплект с инструменти за игра с пясъка е нужен и никой не се разминава без такъв. А поясът за водата е едно много облекчаващо средство и спестяващо грижи и притеснения относно вашето дете.
  • Документи – Както при всяко тръгване на път, така и на почивка с деца на море документите са неизбежни. Когато тръгнете за море с малко дете, освен вашите лични документи се вземат акта за раждане на детето или поне негово копие. Освен това сложете в чантата и здравните книжки на вас и детето, защото при налагане от посещение при лекар няма да ви обърнат внимание без тази здравна книжка, а на повечето курорти по морето може да ви струва много скъпо един обикновен преглед на лекар.
  • Храна и напитки – относно храната няма какво да се каже, зависи на колко е детето. За онези, които все още не са на обща храна родителите си закупуват предварително нужното количество пюрета или сухо мляко, а за онези, които се хранят с всичко не е нужно да си носите храната , но много внимавайте какво му давате да яде, за препоръчване е да не се дават готвени храни от заведения, които изглеждат съмнително, особено тези на самия плаж. Тук в тази графа може да се препоръча купуването и даването само и единствено на минерална вода, като може да се снабдите с такава предварително, със сигурност така ще си спестите много главоболия и пари разбира се, че капанчетата на морето не прощават :).

С деца на море може да се каже, че е едно забавно и неповторимо предизвикателство за всеки родител, следвайте нашите препоръки и ще си спестите много притеснения, обърквания около необходимия багаж. Така вашето дете и разбира се вие ще се чувствувате комфортно по време на цялата почивка.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!