Прегледана и обновена на 12-02-2019

Да заведете бебето на море понякога може да е истинско предизвикателство, особено когато това се случва за първи път. В тази статия ще се опитаме да ви запознаем с по-важните въпроси с които трябва добре да се запознаете, преди да решите да отидете с бебе на море и да хванете пътя към морето.

с бебе на море

майка с бебе на море

Какво трябва да знаем, за да предпазим детето от вредните влияния на слънцето на плажа?
Има първостепенни неща които трябва да знаем ако сме решили да ходим с бебе на морето. Дори и да не е слънчево, деликатната кожа на бебето може лесно да изгори, така че е жизненоважно да я защитите подобаващо. Ако бебето ви е по-малко от 6 месеца, не трябва да го излагате на пряка слънчева светлина, а го дръжте на сянка. Ако имате по-голямо бебе или малко дете, не го излагайте на слънце между 11:00 и 15:00, през което слънцето е с най-голяма интензивност и разбира се най-топло. Когато бебето е на слънце, се старайте да го обличате в памучни дрехи, които да покриват краката и ръцете. Слагайте шапка с широка периферия и слънчеви очила за защита на очите от слънцето и пясъка. Използвайте слънцезащитен крем, специално разработен за бебета и деца, с фактор за защита от слънцето (SPF) от поне 30. Нанасяйте го най-малко на всеки няколко часа и задължително след като бебето е играло във вода, дори ако слънцезащитният продукт е водоустойчив.

Какво да сложите в багажа си задължително ако отивате с бебе на море?
Следните елементи са много важни за престоя ви на плажа:
– Кърпи. Важно е да вземете памучни кърпи достатъчно на брой, за да имате, както за комфорта на детето, докато си лежи, така и за неговото покриване, когато е нужно след игрите на слънце и във водата .
– Палатка или чадър с UV защита. Имате нужда от сянка на плажа, независимо дали слънцето не е силно или е много силно.
– Преграда срещу вятъра. Преградите срещу вятъра са много полезни за снабдяване на уединение на семейство, както и като източник на закрила от морския бриз.
– Одеяло за пикник. Те не само са полезни за сядане, но също могат да спомогнат и за защитата на бебета и малките деца от пясъка. Много бебета не харесват пясъка и може то да се разстрои всеки път, когато той се полепи по тях.
– Термо чанта с вода и храна. Бебета и малките деца огладняват много на чист въздух, така че е добре да сте подготвени.
– Комплект за първа помощ.
– Кофичка, лопатка, пояс и плажна топка.

Какво трябва да носи бебето на плажа?
– Подсигурете си няколко бански костюми за преобличане, ако е възможно, за да не стои бебето мокро.
– Шапка за слънце с възможно по-голяма периферия.
– Няколко тениски с дълги ръкави, горнища, клинове или панталони, чорапи и обувки.

Може ли бебето да плува в морето?
Плискането на леките вълни може да бъде наистина вълнуващо за вашето бебе и с удоволствие ще играе с вас в морето. Дръжте здраво бебето докато сте в морето. Стойте в плитчините, където можете да седите и да го държите безопасно. Опитайте се да не оставате във водата твърде дълго, тъй като бебето ви може да настине. Ако то започва да трепери, е време да излизате и да го обвиете в кърпа. Ако бебето ви е нервно от морската вода, бихте могли да гребнете малко вода и да го изпръскате малко, за да му покажете колко забавно е то.

Как да храните бебето си на плажа?
Ако сте с бебе на море и още кърмите, е лесно да го направите дори на плажа. Наметнете се с подходяща ефирна кърпа и започнете храненето, или просто намерете някъде защитено място, където поривът на вятъра и пясъкът няма да могат да нарушат комфорта при хранене на бебето. Ако давате адаптирано мляко, подгответе си дозите и предпочитаното ниво на топлина на водата чрез термос предварително. Ако вашето бебе вече е преминало на твърда храна – едно от основните предизвикателства на яденето на плажа е да не станете целите в пясък, затова намерете по-скрито място.

На плажа може да носите следните храни:
– Бисквитки
– Банан
– Варени морковени пръчици
– Парченца нектарини или праскови
– Парченца сирене
– Сварени макаронени изделия
– Стафиди
– Не забравяйте, ако бебето ви вече яде твърди храни, да му измиете ръцете първо.

Как може детето ви да спи на плажа?
Убеждаване на бебето да заспи в нова среда, не винаги е лесно, но без да си подремне то вероятно ще бъде много кисело по-късно. То може да бъде готово да си легне след хранене в сянката на чадъра или в палатката за слънце. Или можете да използвате количката за дрямка. Ако бебето ви не може да спи на плажа, може да ви е по-лесно да  се прибирате по време на дрямката му. Можете да отидете на плажа след сутрешната си дрямка, и да се приберете, когато то е готово за сън следобед.

В общи линии с бебе на море си е предизвикателство, ако е малко то се грижите да не изгори, да не прегрее и да бъде безопасно нахранено. Ако бебето е по–голямо и вече си имате бягащо дете, то тогава грижите се увеличават, като например да не яде пясък, да не скочи във водата докато оправяте хавлиите например и други пакости.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Скротум

Previous article

Първи цикъл след аборт

Next article