С бебе на море

Да заведете бебето на море понякога може да е истинско предизвикателство, особено когато това се случва за първи път. В тази статия ще се опитаме да ви запознаем с по-важните въпроси с които трябва добре да се запознаете, преди да решите да отидете с бебе на море и да хванете пътя към морето.

с бебе на море
майка с бебе на море

Какво трябва да знаем, за да предпазим детето от вредните влияния на слънцето на плажа?
Има първостепенни неща които трябва да знаем ако сме решили да ходим с бебе на морето. Дори и да не е слънчево, деликатната кожа на бебето може лесно да изгори, така че е жизненоважно да я защитите подобаващо. Ако бебето ви е по-малко от 6 месеца, не трябва да го излагате на пряка слънчева светлина, а го дръжте на сянка. Ако имате по-голямо бебе или малко дете, не го излагайте на слънце между 11:00 и 15:00, през което слънцето е с най-голяма интензивност и разбира се най-топло. Когато бебето е на слънце, се старайте да го обличате в памучни дрехи, които да покриват краката и ръцете. Слагайте шапка с широка периферия и слънчеви очила за защита на очите от слънцето и пясъка. Използвайте слънцезащитен крем, специално разработен за бебета и деца, с фактор за защита от слънцето (SPF) от поне 30. Нанасяйте го най-малко на всеки няколко часа и задължително след като бебето е играло във вода, дори ако слънцезащитният продукт е водоустойчив.

Какво да сложите в багажа си задължително ако отивате с бебе на море?
Следните елементи са много важни за престоя ви на плажа:
– Кърпи. Важно е да вземете памучни кърпи достатъчно на брой, за да имате, както за комфорта на детето, докато си лежи, така и за неговото покриване, когато е нужно след игрите на слънце и във водата .
– Палатка или чадър с UV защита. Имате нужда от сянка на плажа, независимо дали слънцето не е силно или е много силно.
– Преграда срещу вятъра. Преградите срещу вятъра са много полезни за снабдяване на уединение на семейство, както и като източник на закрила от морския бриз.
– Одеяло за пикник. Те не само са полезни за сядане, но също могат да спомогнат и за защитата на бебета и малките деца от пясъка. Много бебета не харесват пясъка и може то да се разстрои всеки път, когато той се полепи по тях.
– Термо чанта с вода и храна. Бебета и малките деца огладняват много на чист въздух, така че е добре да сте подготвени.
– Комплект за първа помощ.
– Кофичка, лопатка, пояс и плажна топка.

Какво трябва да носи бебето на плажа?
– Подсигурете си няколко бански костюми за преобличане, ако е възможно, за да не стои бебето мокро.
– Шапка за слънце с възможно по-голяма периферия.
– Няколко тениски с дълги ръкави, горнища, клинове или панталони, чорапи и обувки.

Може ли бебето да плува в морето?
Плискането на леките вълни може да бъде наистина вълнуващо за вашето бебе и с удоволствие ще играе с вас в морето. Дръжте здраво бебето докато сте в морето. Стойте в плитчините, където можете да седите и да го държите безопасно. Опитайте се да не оставате във водата твърде дълго, тъй като бебето ви може да настине. Ако то започва да трепери, е време да излизате и да го обвиете в кърпа. Ако бебето ви е нервно от морската вода, бихте могли да гребнете малко вода и да го изпръскате малко, за да му покажете колко забавно е то.

Как да храните бебето си на плажа?
Ако сте с бебе на море и още кърмите, е лесно да го направите дори на плажа. Наметнете се с подходяща ефирна кърпа и започнете храненето, или просто намерете някъде защитено място, където поривът на вятъра и пясъкът няма да могат да нарушат комфорта при хранене на бебето. Ако давате адаптирано мляко, подгответе си дозите и предпочитаното ниво на топлина на водата чрез термос предварително. Ако вашето бебе вече е преминало на твърда храна – едно от основните предизвикателства на яденето на плажа е да не станете целите в пясък, затова намерете по-скрито място.

На плажа може да носите следните храни:
– Бисквитки
– Банан
– Варени морковени пръчици
– Парченца нектарини или праскови
– Парченца сирене
– Сварени макаронени изделия
– Стафиди
– Не забравяйте, ако бебето ви вече яде твърди храни, да му измиете ръцете първо.

Как може детето ви да спи на плажа?
Убеждаване на бебето да заспи в нова среда, не винаги е лесно, но без да си подремне то вероятно ще бъде много кисело по-късно. То може да бъде готово да си легне след хранене в сянката на чадъра или в палатката за слънце. Или можете да използвате количката за дрямка. Ако бебето ви не може да спи на плажа, може да ви е по-лесно да  се прибирате по време на дрямката му. Можете да отидете на плажа след сутрешната си дрямка, и да се приберете, когато то е готово за сън следобед.

В общи линии с бебе на море си е предизвикателство, ако е малко то се грижите да не изгори, да не прегрее и да бъде безопасно нахранено. Ако бебето е по–голямо и вече си имате бягащо дете, то тогава грижите се увеличават, като например да не яде пясък, да не скочи във водата докато оправяте хавлиите например и други пакости.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!