Диета за Забременяване

Ако момента да станете родители е дошъл и усещате желание да си имате едно малко същество в обятията, за което да се грижите и да отдадете целият си живот е нужно да положите малко усилия. Повечето хора си мислят, че е достатъчно само да наблегнат на секса с партньора и всичко е готово, но всъщност понякога не е точно така. Има някои тънкости, като една от тях е правилното хранене и подходящ хранителен режим. Често хората правят диета за забременяване, но в общи линии вие не трябва да се лишавате от почни нищо за едно правилно и здравословно хранене.

Как да забременея по–лесно?
Този въпрос е първото нещо, което задават всички жени, които разберат, че всъщност нещата са малко по–сложни от това, което изглеждат. Да има си и адекватен отговор. Всъщност всичко около нас е тясно свързано с нашия организъм и помага или вреди за забременяване. Нехайството на някои жени им отнема много време, докато заченат. Но за това разбира се са виновни самите те, защото явно не се отнасят сериозно към своите желания да имат деца. Има няколко основни правила, при които има сигурен положителен ефект и спазването им помага на жената да зачене. Първо намаляване на стреса, повече движение, но говорим за разходки сред природата например, а не по работа. Следва прием на витамини и не на последно място правилно хранене или както специалистите го наричат диета за забременяване, което в никакъв случай не значи диета за отслабване, а по–скоро е режим на хранене, който стимулира организма и му помага. При тази диета за забременяване трябва да се отбележи, че не се губят килограми, защото това е напълно нездравословно за една жена, която иска да има деца в най–скоро време или вече е почнала да прави опити.

диета за забременяване

Диета за забременяване?
Самото понятие „Диета за Забременяване“ звучи малко стряскащо и може да ви притесни, но всъщност със сигурност ще ви хареса да се храните по този начин. Преди да започнете каквото и да е било е нужно да посетите лекар специалист, който да ви изготви специален хранителен режим направен само за вас. Все по–често не само жената се подлага на тази диета за забременяване, прави се подходяща и за бъдещия татко, който също да я спазва със своята половинка. Все пак и той има участие в правенето на дете и също трябва да е подготвен. След, като ви се направи тази диета е нужно да я спазвате по–дълго време не спирайте още на първият месец, така все едно нищо не сте направили. Сега нека наблегнем на това какво се препоръчва не жената и какво на мъжа. И при двамата бъдещи родители се съобразява нуждата на техния организъм, понеже трябва да се получава нужното количество минерали и витамини, а понякога е по–добре те да стигат до организма в естествен вид, а не под формата на таблетки купени от аптеката:

  • Диета за забременяване която трябва да следва жената – в много от случаите диетолозите препоръчват приема на риба за жените, тя е много полезна и влияе особено добре на детеродните функции на жените. Зеленчуците и плодовете са задължителна част от менюто, като цитрусовите плодове са задължителни поне един път на ден. Чрез тях организма на бъдещата майка получава необходимото количество фолиева киселина, а както знаем тя е задължителна преди забременяване и по време на бременността. Това, което е на масата задължително трябва да бъде на пара, задушено или на скара и в никакъв случай пържено. Задължително се намаляват мазните храни, вафлите пълни със захар и различни хидрогенирани мазнини. Единствено пълнозърнест хляб, най–добре от най–близката фурна. Най–добре е да си готвите във къщи, а не да си поръчвате храна или да ходите по заведенията, защото там може да изглежда всичко много вкусно, но повярвайте не е толкова здравословна.
  • Диета за мъжа – за бъдещия горд татко няма много изисквания, като и тук е важно правило храната да не е пържена в никакъв случаи. Препоръчва се месо, всякакъв вид, но да няма мазно по него. За умножаване на сперматозоидите се препоръчва всеки ден прием на тъмното месо от пиле или това са бутчетата. Пример на фурна приготвени с пресни картофи е идеален вариант за обед. Зеленчуците и плодовете и при него са задължителни, защото те доставят някои така нужни витамини за по–лесно забременяване. Понякога допълнителният прием на витамини и минерали – витамин с, витамин е, селен правят чудеса. Също така пчелен мед смесен със сусам и пшеничен зародиш е добра комбинация рано сутрин на гладно по една супена лъжица.

Какво е забранено да се яде?
Когато правим диетата за забременяване разбира се трябва да се откажем от някои така любими храни и лоши навици. Тук в тази графа забранените храни и напитки се отнасят и за мъжа и за жената без да има отделни препоръки. То всъщност, като се замислим всичко, което е вредно е вредно за всички без изключения. Така когато решите да ставате родители е нужно да се откажете някои храни, като в повечето случаи може да ви бъде много трудно, защото те се водят сред любимите на всички хора по целия Свят. Става въпрос за всичко пържено, мазно, тлъсто, кафе, алкохол, цигари и разбира се не трябва да се прекалява със захарните и изделия.

Очаквайте и нашите специални диети за забременяване според сезона и разбира се съответно за мъжа и за жената. Екипът на Bremennost.bg Ви желае лесно зачеване.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.7 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).