Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в  26 седмица  и 4 дни. Бебето ви днес:

Репродуктивните органи на вашето бебе са вече на мястото си, тестисите на бебето момче са слезли, а яйчниците на  момичето имат всичките си фоликули. Ако бебето ви е момче,  по това време тестисите да завършили спускането си в скротума. Това често се свързва с малко количество течност около всеки тестис наричано “хидроцеле.” Тази течност ще изчезне естествено преди или скоро след раждането.

 

Кремастърният мускул, част от сперматозата, е в състояние да повдигне тестисите обратно в слабините. Това помага да се регулира температурата в тестисите след раждането, релаксиращи при охлаждане. Ако бебето Ви е леко хладно, когато се изследва, кремастерният мускул прибира тестисите, създавайки впечатление на неразвити тестиси при новороденото.

Контрол на температурата не се изисква в матката и тестисите бавно се движат надолу в скротума. Не е необичайно за един тестис (или и за двата) да не са слезли при раждането. Вашият лекар ще провери за това като част от рутинната проверка за развитие на бебето и ще потвърди, че и двата тести могат да бъдат свалени в скротума. За разлика от яйчника, който вече съдържат всички фоликули, произвеждащи яйцеклетки, които някога ще направят, тестисите не започват да правят сперматозоиди до пубертета. Разликите в скоростта на растеж и наддаване на тегло стават по-очевидни сега, и момчетата са склонни да бъдат малко по-тежки от момичетата по рождение.

Наддаване на тегло през третото тримесечие:

В третото тримесечие, постоянно е важно да качате тегло. Ако сте били със здравословно тегло преди бременността, трябва да получите 1,5-2,5 кг през първия триместър и 0,5-1 кг на седмица на останалата част от бременността, или общо 11,5-16,5 кг. Имайте предвид, че най-големият допринасящ фактор за общото ви тегло ще бъде вашето бебе, последвано от допълнителната мазнина, която ще трябва да се поддържа бременността и кърменето. Вашият лекар ще следи наддаването ви на тегло, за да се увери, че сте здрави.

Попитайте майките:

Нормално ли е да спорите през цялото време, когато трябва да очакваме с удоволствие пристигането на бебето ви?

Очакването на бебе поставя натиск дори върху най-силните отношения. Притесненията за това, дали ще имаме здраво бебе и приспособяването към родителството бяха в основата на повечето ви аргументи. И когато започвате да говорите за това, вие открихме, че имате противоречиви мнения за големите въпроси по отношение на отглеждането на деца.

Седнете и разговаряйте спокойно и се съгласявайте да не се вглъбявате в малките незначителни неща, избягвайки области на раздразнения и компромиси, когато това няма значение. В разногласията, спирайте за миг и си помислете: Обичате ли този човек, от когото ще имаме бебе, това наистина ли е важно в дългосрочен план? Също така си дайте време да правите положителни неща, на които сте се радвали преди да забременеете и се опитайте да намерите възможности да се смеете, да намалите стреса и да поставите нещата в перспектива. Така, когато бебето дойде, ще бъдете много по-спокойни.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!