Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в  26 седмица  и 4 дни. Бебето ви днес:

Репродуктивните органи на вашето бебе са вече на мястото си, тестисите на бебето момче са слезли, а яйчниците на  момичето имат всичките си фоликули. Ако бебето ви е момче,  по това време тестисите да завършили спускането си в скротума. Това често се свързва с малко количество течност около всеки тестис наричано “хидроцеле.” Тази течност ще изчезне естествено преди или скоро след раждането.

 

Кремастърният мускул, част от сперматозата, е в състояние да повдигне тестисите обратно в слабините. Това помага да се регулира температурата в тестисите след раждането, релаксиращи при охлаждане. Ако бебето Ви е леко хладно, когато се изследва, кремастерният мускул прибира тестисите, създавайки впечатление на неразвити тестиси при новороденото.

Контрол на температурата не се изисква в матката и тестисите бавно се движат надолу в скротума. Не е необичайно за един тестис (или и за двата) да не са слезли при раждането. Вашият лекар ще провери за това като част от рутинната проверка за развитие на бебето и ще потвърди, че и двата тести могат да бъдат свалени в скротума. За разлика от яйчника, който вече съдържат всички фоликули, произвеждащи яйцеклетки, които някога ще направят, тестисите не започват да правят сперматозоиди до пубертета. Разликите в скоростта на растеж и наддаване на тегло стават по-очевидни сега, и момчетата са склонни да бъдат малко по-тежки от момичетата по рождение.

Наддаване на тегло през третото тримесечие:

В третото тримесечие, постоянно е важно да качате тегло. Ако сте били със здравословно тегло преди бременността, трябва да получите 1,5-2,5 кг през първия триместър и 0,5-1 кг на седмица на останалата част от бременността, или общо 11,5-16,5 кг. Имайте предвид, че най-големият допринасящ фактор за общото ви тегло ще бъде вашето бебе, последвано от допълнителната мазнина, която ще трябва да се поддържа бременността и кърменето. Вашият лекар ще следи наддаването ви на тегло, за да се увери, че сте здрави.

Попитайте майките:

Нормално ли е да спорите през цялото време, когато трябва да очакваме с удоволствие пристигането на бебето ви?

Очакването на бебе поставя натиск дори върху най-силните отношения. Притесненията за това, дали ще имаме здраво бебе и приспособяването към родителството бяха в основата на повечето ви аргументи. И когато започвате да говорите за това, вие открихме, че имате противоречиви мнения за големите въпроси по отношение на отглеждането на деца.

Седнете и разговаряйте спокойно и се съгласявайте да не се вглъбявате в малките незначителни неща, избягвайки области на раздразнения и компромиси, когато това няма значение. В разногласията, спирайте за миг и си помислете: Обичате ли този човек, от когото ще имаме бебе, това наистина ли е важно в дългосрочен план? Също така си дайте време да правите положителни неща, на които сте се радвали преди да забременеете и се опитайте да намерите възможности да се смеете, да намалите стреса и да поставите нещата в перспектива. Така, когато бебето дойде, ще бъдете много по-спокойни.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

185 ден от бременността

Previous article

187 ден от бременността

Next article