186 ден от бременността

Вие сте в  26 седмица  и 4 дни. Бебето ви днес:

Репродуктивните органи на вашето бебе са вече на мястото си, тестисите на бебето момче са слезли, а яйчниците на  момичето имат всичките си фоликули. Ако бебето ви е момче,  по това време тестисите да завършили спускането си в скротума. Това често се свързва с малко количество течност около всеки тестис наричано „хидроцеле.“ Тази течност ще изчезне естествено преди или скоро след раждането.

 

Кремастърният мускул, част от сперматозата, е в състояние да повдигне тестисите обратно в слабините. Това помага да се регулира температурата в тестисите след раждането, релаксиращи при охлаждане. Ако бебето Ви е леко хладно, когато се изследва, кремастерният мускул прибира тестисите, създавайки впечатление на неразвити тестиси при новороденото.

Контрол на температурата не се изисква в матката и тестисите бавно се движат надолу в скротума. Не е необичайно за един тестис (или и за двата) да не са слезли при раждането. Вашият лекар ще провери за това като част от рутинната проверка за развитие на бебето и ще потвърди, че и двата тести могат да бъдат свалени в скротума. За разлика от яйчника, който вече съдържат всички фоликули, произвеждащи яйцеклетки, които някога ще направят, тестисите не започват да правят сперматозоиди до пубертета. Разликите в скоростта на растеж и наддаване на тегло стават по-очевидни сега, и момчетата са склонни да бъдат малко по-тежки от момичетата по рождение.

Наддаване на тегло през третото тримесечие:

В третото тримесечие, постоянно е важно да качате тегло. Ако сте били със здравословно тегло преди бременността, трябва да получите 1,5-2,5 кг през първия триместър и 0,5-1 кг на седмица на останалата част от бременността, или общо 11,5-16,5 кг. Имайте предвид, че най-големият допринасящ фактор за общото ви тегло ще бъде вашето бебе, последвано от допълнителната мазнина, която ще трябва да се поддържа бременността и кърменето. Вашият лекар ще следи наддаването ви на тегло, за да се увери