Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 39 седмица и 6 дни. Бебето ви днес:

Чудесно е да видите напредъка на бебето и чертите на лицето. 2D и 3D ултразвукови изображения, както и ЯМР, са изиграли роля, за да ни дадат поглед над очарователния и комплексен свят на живота преди раждането.

Стомахаът на вашето новородено ще бъде напълно развит, но ниските нива на киселинност означават, че може да се хранят само с мляко през първите няколко месеца. За разлика от възрастен, вашето бебе произвежда малко стомашна киселина и поддържа амниотична течност в стомаха по-дълго; това е тази течност, която помага да запазите киселинното съдържание на стомаха му ниско. Докато бебето ви е в матката и хълца, обръща се с главата надолу и се опитва да координира дишането с преглъщане, не е много добра идея да има много солна киселина в стомаха.

След раждането съдържанието на киселина в стомаха на бебето ще се увеличи бързо през първите 24 часа, но ще достигнат нивата за възрастни до три месеца. Ето защо твърдите вещества не се въвеждат, докато бебето не е на възраст най-малко четири месеца, въпреки че шест месеца са сегашните съвети кога да започнете отбиване. Бебетата имат рефлекс да плюят твърда храна, ако е въведена твърде рано и ще могат да вземат само около 20-25 мл храна преди стомахът да е напълно пълен. Така че е лесно да се види как той бързо може да бъде претоварен, в резултат на това детето да плюе, когато е сито.

Чай от Малинови листа:

Малиновият лист чай е традиционно средство в Европа. Европейските проучвания са установили, че пиенето на този чай в месеците преди раждането, но не преди седмица 30, помага за съкращаване на втория етап на труда, като помага на маточните мускули да се свиват по-ефективно, така че контракциите да са по-ефективни. Също се казва, че този вид чай помага да се намали риска от индуциране  на раждането, например чрез спешна цезарово сечение или вакуум. В допълнение към това, се смята, че чай от малинови листа помага на матката да се свие и да се върне обратно към нормалния си размер след раждането и може да насърчи потока на кърмата. Както винаги трябва да говорите с вашия лекар, преди да пиете билкови чайове или какъвто и да било вид билкови лекарства.

Попитайте лекар:

Какво точно е “слузеста тапа”?

По време на бременност, тапа от желеобразна слуз уплътнява долния край на шийката на матката и това предотвратява  получаване на инфекции от матката. Тази “тапа” пада към края на бременността и въпреки че това може да означава, че раждането ще започне скоро, реално може да отнеме до шест седмици преди раждането ви действително да стартира.

Починете си:

Запознаването с новороденото може да бъде трудно, ако има постоянен поток от посетители, носещи подаръци и добри пожелания. Защо не оставите света и не прекарате няколко дни в къщи сами? Вашето новородено бебе ще спи много, така че се възползвайте от възможността да направите същото. Ще има достатъчно време за хората да се срещнат с новия член на семейството ви. Вашите хормони ще бъдат навсякъде, така че очаквайте да изпитате спадове, както и върхове в настроенията си, особено когато млякото ви идва. Вашият партньор също се нуждае от време, за да се свърже с бебето си, да ви подхранва и двамата, и  да се справя със смяна на пелените. Така че залепете съобщение на входната врата, включете секретаря и се сгуши с новото си семейство.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.