Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 39 седмица и 6 дни. Бебето ви днес:

Чудесно е да видите напредъка на бебето и чертите на лицето. 2D и 3D ултразвукови изображения, както и ЯМР, са изиграли роля, за да ни дадат поглед над очарователния и комплексен свят на живота преди раждането.

Стомахаът на вашето новородено ще бъде напълно развит, но ниските нива на киселинност означават, че може да се хранят само с мляко през първите няколко месеца. За разлика от възрастен, вашето бебе произвежда малко стомашна киселина и поддържа амниотична течност в стомаха по-дълго; това е тази течност, която помага да запазите киселинното съдържание на стомаха му ниско. Докато бебето ви е в матката и хълца, обръща се с главата надолу и се опитва да координира дишането с преглъщане, не е много добра идея да има много солна киселина в стомаха.

След раждането съдържанието на киселина в стомаха на бебето ще се увеличи бързо през първите 24 часа, но ще достигнат нивата за възрастни до три месеца. Ето защо твърдите вещества не се въвеждат, докато бебето не е на възраст най-малко четири месеца, въпреки че шест месеца са сегашните съвети кога да започнете отбиване. Бебетата имат рефлекс да плюят твърда храна, ако е въведена твърде рано и ще могат да вземат само около 20-25 мл храна преди стомахът да е напълно пълен. Така че е лесно да се види как той бързо може да бъде претоварен, в резултат на това детето да плюе, когато е сито.

Чай от Малинови листа:

Малиновият лист чай е традиционно средство в Европа. Европейските проучвания са установили, че пиенето на този чай в месеците преди раждането, но не преди седмица 30, помага за съкращаване на втория етап на труда, като помага на маточните мускули да се свиват по-ефективно, така че контракциите да са по-ефективни. Също се казва, че този вид чай помага да се намали риска от индуциране  на раждането, например чрез спешна цезарово сечение или вакуум. В допълнение към това, се смята, че чай от малинови листа помага на матката да се свие и да се върне обратно към нормалния си размер след раждането и може да насърчи потока на кърмата. Както винаги трябва да говорите с вашия лекар, преди да пиете билкови чайове или какъвто и да било вид билкови лекарства.

Попитайте лекар:

Какво точно е “слузеста тапа”?

По време на бременност, тапа от желеобразна слуз уплътнява долния край на шийката на матката и това предотвратява  получаване на инфекции от матката. Тази “тапа” пада към края на бременността и въпреки че това може да означава, че раждането ще започне скоро, реално може да отнеме до шест седмици преди раждането ви действително да стартира.

Починете си:

Запознаването с новороденото може да бъде трудно, ако има постоянен поток от посетители, носещи подаръци и добри пожелания. Защо не оставите света и не прекарате няколко дни в къщи сами? Вашето новородено бебе ще спи много, така че се възползвайте от възможността да направите същото. Ще има достатъчно време за хората да се срещнат с новия член на семейството ви. Вашите хормони ще бъдат навсякъде, така че очаквайте да изпитате спадове, както и върхове в настроенията си, особено когато млякото ви идва. Вашият партньор също се нуждае от време, за да се свърже с бебето си, да ви подхранва и двамата, и  да се справя със смяна на пелените. Така че залепете съобщение на входната врата, включете секретаря и се сгуши с новото си семейство.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

278 ден от бременността

Previous article

280 ден от бременността

Next article