279 ден от бременността

Вие сте в 39 седмица и 6 дни. Бебето ви днес:

Чудесно е да видите напредъка на бебето и чертите на лицето. 2D и 3D ултразвукови изображения, както и ЯМР, са изиграли роля, за да ни дадат поглед над очарователния и комплексен свят на живота преди раждането.

Стомахаът на вашето новородено ще бъде напълно развит, но ниските нива на киселинност означават, че може да се хранят само с мляко през първите няколко месеца. За разлика от възрастен, вашето бебе произвежда малко стомашна киселина и поддържа амниотична течност в стомаха по-дълго; това е тази течност, която помага да запазите киселинното съдържание на стомаха му ниско. Докато бебето ви е в матката и хълца, обръща се с главата надолу и се опитва да координира дишането с преглъщане, не е много добра идея да има много солна киселина в стомаха.

След раждането съдържанието на киселина в стомаха на бебето ще се увеличи бързо през първите 24 часа, но ще достигнат нивата за възрастни до три месеца. Ето защо твърдите вещества не се въвеждат, докато бебето не е на възраст най-малко четири месеца, въпреки че шест месеца са сегашните съвети кога да започнете отбиване. Бебетата имат рефлекс да плюят твърда храна, ако е въведена твърде рано и ще могат да вземат само около 20-25 мл храна преди стомахът да е напълно пълен. Така че е лесно да се види как той бързо може да бъде претоварен, в резултат на това детето да плюе, когато е сито.

Чай от Малинови листа:

Малиновият лист чай е традиционно средство в Европа. Европейските проучвания са установили, че пиенето на този чай в месеците преди раждането, но не преди седмица 30, помага за съкращаване на втория етап на труда, като помага на маточните мускули да се свиват по-ефективно, така че контракциите да са по-ефективни. Също се казва, че този вид чай помага да се намали риска от индуциране  на раждането, например чрез спешна цезарово сечение или вакуум. В допълнение към това, се смята, че чай от малинови листа помага на матката да се свие и да се върне обратно към нормалния си разм