Прегледана и обновена на 16-03-2019

Секс по време на Бременност – За и Против!
Без никаква сериозна причина векове назад във времето се е препоръчвало прекъсване на половите сношения по време на бременността. Нищо никога не е оправдало тази забрана освен митовете, които забулваха бременността и държаха бременната встрани от живота.
В общи линии, когато бременността върви добре, половият живот на семейната двойка и навиците на съпрузите могат да си останат същите. Секс по време на бременност не излагат детето на никакъв риск. Ако опасността беше толкова голяма, както разказват, щеше да има много чести случай на “спонтанен аборт“.

Може ли сексът по време на бременност да доведе до спонтанен аборт?
Сексът по време на бременност няма да предизвика спонтанен аборт. Повечето аборти се случват, защото плодът не се развива нормално.

секс по време на бременност

бременна жена и мъж правят секс по време на бременност

Сексуалното поведение на двойката трябва да се запази и не може да става въпрос да се определят някакви „норми“ или „пози за секс по време на бременност“, които са повече или по–малко удобни за бебето: всеки решава сам за себе си. Препоръчва се на семействата с особено богата фантазия да ограничат акробатичните движения, както и големите физически натоварвания. Много жени споделят, че оргазмите получени от сексът по време на бременност не може да се сравнят с минали такива полови сношения. Други жени  избягват сексът по това време.

Желание за Секс по време на Бременност
Трябва да се знае, че нерядко по време на бременността настъпват изменения в половите желания и удоволствия. При някои семейни двойки половата активност нараства: това се обяснява с известния факт, че като изключим възрастта след спирането на менструацията, бременността е единственият период, през който половите сношения могат да бъдат абсолютно свободни, без всякакво предпазване от забременяване. Ако вярваме на анкетите от последно време, половата активност по–често намалява, най– вече в началото и в края на бременността. Може би това се дължи на страха да не се увреди бебето, страх — повтарям, съвсем неоправдан. Може би причината е, че бъдещата майка се чувства изморена или също някои мъже по – малко харесват тялото на бременната жена.

Желанието за секс в общи линии зависи от следните фактора:
– Физическото състояние на жената
– Емоционалните състояния в този период на жената и мъжа
– Психологични страхове на жената и мъжа
– От медицинска гледна точка, при проблемна бременност

Спрях да правя секс от както забременях!
Това за някои хора е напълно нормално, не се притеснявайте! Големите промени в тялото и живота ви са длъжни да променят сексуалния ви живот. Някои жени са прекалено уморени за да правят секс, особено през първия триместър. Други се чувстват твърде де