Бременност

Секс по Време на Бременност

Обновена: 15-10-2018

Секс по време на Бременност – За и Против!
Без никаква сериозна причина векове назад във времето се е препоръчвало прекъсване на половите сношения по време на бременността. Нищо никога не е оправдало тази забрана освен митовете, които забулваха бременността и държаха бременната встрани от живота.
В общи линии, когато бременността върви добре, половият живот на семейната двойка и навиците на съпрузите могат да си останат същите. Секс по време на бременност не излагат детето на никакъв риск. Ако опасността беше толкова голяма, както разказват, щеше много чести случай на спонтанни аборти.желание за секс при бременност
Сексуалното поведение на двойката трябва да се запази и не може да става въпрос да се определят някакви „норми“ или „пози за секс по време на бременност“, които са повече или по-малко удобни за бебето: всеки решава сам за себе си. Препоръчва се на семействата с особено богата фантазия да ограничат акробатичните движения, както и големите физически натоварвания.
Много жени споделят, че оргазмите получени от сексът по време на бременност не може да се сравнят с минали такива полови сношения. Други жени  избягват сексът по това време.

Желание за Секс по време на Бременност
Трябва да се знае, че нерядко по време на бременността настъпват изменения в половите желания и удоволствия. При някои семейни двойки половата активност нараства: това се обяснява с известния факт, че като изключим възрастта след спирането на менструацията, бременността е единственият период, през който половите сношения могат да бъдат абсолютно свободни, без всякакво предпазване от забременяване. Ако вярваме на анкетите от последно време, половата активност по-често намалява, най- вече в началото и в края на бременността. Може би това се дължи на страха да не се увреди бебето, страх — повтарям, съвсем неоправдан. Може би причината е, че бъдещата майка се чувства изморена, или също някои мъже по – малко харесват тялото на бременната жена.
Желанието за секс в общи линии зависи от следните фактора:
– Физическото състояние на жената
– Емоционалните състояния в този период на жената и мъжа
– Психологични страхове на жената и мъжа
– От медицинска гледна точка, при проблемна бременност

Забранено ли е да се прави Секс по Време на Бременност?
От медицинска гледна точка само в два случая повечето лекари съветват сексът по време на бременността да се намали или изобщо да се не се практикува т.е забранява се от лекарите:
– в началото на бременността, ако има опасност от аборт
– или в края на самата бременност около последният месец, ако има риск от преждевременно раждане, още повече, че е възможно оргазмът да предизвика контракции на матката
Консултирайте се с вашият практикуващ лекар за това дали е разрешено или забранено да правите секс по време на вашата бременност, защото при всеки организъм всичко е индивидуално. Обърнете голямо внимание, ако след полов контакт забележите леко кървене — това обикновено се случва, защото при бременност шийката на матката е по – кръвоснабдена, все пак разговаряйте с вашия лекар, особено ако кървенето продължава.

Участвай в Седмичната Игра на Diet Esthetic и Бременност

Предишна публикация

Интимна Хигиена

Следваща публикация

Коментари

Оставете коментар

запек и бременност

Запек и Бременност

Запек и бременност е често срещано явление на организма и представлява затруднено и редовно движения на червата, ...
Бременност