Прегледана и обновена на 15-01-2020

Безопасен ли е оралният секс по време на бременност?
Мнозина двойки, които очакват бебе, разчитат на оралния секс като алтернатива на половия акт, но здравните експерти предупреждават, че той може да бъде опасен в някои случаи. Научете как да практикувате безопасен орален секс по време на бременността.

Въпреки че сексът е отпускащ и здравословен за протичането на бременността, изпъкналият ви корем може да направи някои пози малко или много тромави и неудобни. Освен това, някои състояния като цервикална слабост могат да ви принудят да избегнете сношение в по-късен триместър.

банан с целувки от червило като орален секс по време на бременност

Как да разнообразим сексуалните игри по време на бременност? Орален СЕКС?
За да продължат да поддържат някакъв сексуален живот, много от очакващите двойки да търсят други форми на сексуално удовлетворение по време на тези несигурни девет месеца, включително орален секс по време на бременността. Но дали оралният секс по време на бременност е безопасен? Според много лекар по гинекология и репродуктивни науки, оралният секс вероятно е добър за благоразположението на майката, стига да проявява известна степен на предпазливост.

Какви мерки да предприемете за безопасен орален секс през бременността?
За начало, може да възникне сериозно усложнение, ако партньорът ви вкара въздух във влагалището. Притеснението тук е, че кръвоносните съдове във влагалището са разширени и въздухът може да навлезе в съдовете и да предизвика емболия. По същество, въздухът може да блокира кръвоносен съд, който може да повлияе негативно на сърдечно-съдовата система и дори да причини смърт в много редки случаи. Въздушният балон също може да достигне до плацентата и да повлияе на нормалното развитието на плода. Въздушната емболия е много рядка проява и лесно се избягва, ако не се духа въздух във вагината.
Повишеният кръвен обем по време на бременността също прави капилярите ви, включително тези върху и във влагалището много по-чувствителни. Това означава, че кръвоносните съдове могат да се разкъсат с лекота. Кървенето може да е плашещо, но няма да навреди на вас или на бебето ви.

Друг