Здраве

Секс по Време на Цикъл

Обновена: 16-08-2018

Какъв е ключът за секс по време на цикъл?
Обичайно е за повечето хората да избягват и да не правят секс по време на цикъл. Менструалната кръв, тампоните и превръзките потенциално могат да развалят  „настроението“ за секс. Има също така някои религии и вярвания, според които жените по време на менструален цикъл са „нечисти.“ Въпреки това съществуват много ползи от практикуването на секс по време на цикъл и много хитри начини да се избегне една евентуална бъркотия! Когато практикувате безопасно секс по време на цикъл, това е един естествен акт и не причинява вреди на двамата партньори.

секс по време на цикъл Какви са ползите от секс по време на цикъл?
Често срещано е жените да имат повишено либидо и да чувстват силно желание за секс по време на цикъл, особено през първите дни на менструацията. Това се дължи поради различни промените в хормоните, които може да направят секса по–страстен и за двамата партньори. Освен това много от жените, които правят секс по време на цикъл казват, че техните менструални цикли приключват много по – скоро, отколкото, ако те не са имали сексуален контакт. Това наистина е така, защото по време на оргазма при сексуалния акт се произвеждат мускулни спазми, които позволяват на менструалния поток да излезе по – бързо от обичайното. Освен това различните хормони, които тялото ви освобождава по време на секс (например окситоцин) помагат за намаляването на менструалните болки, депресията и раздразнителността, свързани с предменструалния синдром.

Какви са различните рискове при практикуване на секс по време на цикъл?
Знаете от предишни статии в Bremennost.bg, че ако една жена не се пази чрез противозачатъчни то тя може да зачене във всеки един момент, дори в момента на същинската менструация! Въпреки че е малко вероятно това да се случи, все пак то е напълно възможно. Ако се опитвате да избегнете бременност, е важно да продължите да използвате поне една форма на контрол на раждаемостта дори при секс по време на цикъл. Същото е изключително важно да използвате най–малко една форма на превенция по всяко време, като например презерватив. Знаете че по време на менструален цикъл шийката на матката се разширява, за да даде път на потока кръв. Това създава път на бактериите и вирусите да пътуват към матката и тазовата област и предаването по–лесно на полово предавани болести. Също така влагалището в този период е с по–ниска киселинност, което поставя жената в по–голям риск от гъбички или други полови бактериални инфекции.

Съвети за това как да се избегнат неприятните моменти при желание за секс по време на цикъл!
Най–лесния начин да се избегнат неприятните моменти при така изкушаващия секс по време на цикъл е да поставите кърпа или подложка под жената и да практикувате най – лесно мисионерската поза. Тъмна или червена кърпа е идеален вариант. Много хора са изненадани да видят колко малко кръв всъщност изтича! Също така е възможно да правите секс в други пози, като жена да е отгоре, но там възможността за по–сериозно изтичане на кръв е по – голяма (гравитация, какво да се прави), естествено ако това не ви притеснява – наслаждавайте се на секса. В тези по – нестандартни позиции е добра идея да държите близо до вас по някоя мека попивателна кърпа за всеки случай.

Друг лесен начин да се запази чистотата и комфорта на двамата партньори е да се прави секс по време на цикъл в банята. Това не само ще въведе новост и вълнение в сексуалния ви живот, ако не ви е обичайна практика, но също така водата ще помогне за отмиването на всяка капка менструална кръв! Тъй като водата може да причини премахване на естествените течности за смазване на влагалището, може да бъде добра идея да използвате лубрикант по време на половия акт.

Ако използвате дамски превръзки, има и възможност да запазите бельо си по време на секса като просто го избутате настрани. Превръзката би помогнала да абсорбира всякаква менструална кръв, която може да изтече, и дори има допълнителен бонус за мъжа, когато неговият пенис прониква във вагината и в същото време изпитва приятното чувство на допир и триене с вашето бельо. Диафрагмите, менструалните чашки у нас не са много популярни, но при секс по време на цикъл мъжките или женските презервативи може да се използват, за да помогнат намаляване на изтичането на менструалния поток.

Също така преди да се пристъпи и да правите секс по време на цикъл, жената може да направи вагинална промивка и да отмие останалата менструална кръв във влагалището. По този начин при проникване тя и мъжът с нея може би ще се притесняват по – малко от изцапване, дискомфорт или прекъсване на половия акт.

Ако вие и партньорът ви се чувствате добре и не се притеснявате от дребните неудобства на менструалния цикъл, можете да правите спокойно секс по време на цикъл и да се наслаждавате пълноценно на връзката и интимните ви отношения!

Температура при Бременност

Предишна публикация

Фоликули на Яйчниците

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.

Още в Здраве

синдром на гилен баре

Синдром на Гилен Баре

Какво е синдром на Гилен Баре Синдромът на Гилен-Баре е доста сериозно, но за щастие рядко автоимунно ...
Здраве
витамин б12

Витамин Б12

Знаете ли дали имате необходимото количество витамин Б12 в организма си? Чрез едно кръвно изследване, може да ...
Здраве
болезнено уриниране

Болезнено уриниране

Определени състояния, засягащи пикочния мехур или близките органи около него, може да причинят болезнено уриниране. Лекарите назовават ...
Здраве