29 гестационна седмица от бременността с Близнаци

Бременност с Близнаци :) !!! В следващите няколко минути ще научите всичко за 29 гестационна седмица от бременността с близнаци, но ако не носите близнаци ви препоръчваме друга публикация в Bremennost.bg, а именно 29 гестационна седмица.

Седмиците от 29 до 32 включително –  формират осмия месец от бременността. Наблюдаването на бебета близнаци в този стадий може да бъде наистина забележително, защото се виждат вече разбитите бебета, които приличат все по-малко на извънземни. При майката се проявява все по-силно физическата умора, когато тя полага дори елементарни усилия. Поради тази причина, в този момент повечето лекари препоръчват на своите пациентки много почивка и въздържание от изморителна активна работа като домакински дейности, пазаруване и спорт. Когато сте бременна в 29 седмица с близнаци, развитието на фетусите ще бъде най-важното нещо, за което вие и вашият лекар ще бъдете загрижени и е важно да сте спазват всички медицински предписания.

29 гестационна седмица от бременността с близнаци

Какво е развитието и колко са големи бебетата в 29 гестационна седмица от бременността с близнаци?
Растежът на вашите бебета ще достигне до точка на забавяне, но само по отношение на тяхната дължина, а теглото им продължава да нараства значително. То ще достигне увеличение от почти три пъти от това, което е в момента. Движенията им ще получат нови енергични вибрации. Техните ритници, удари, смучене на палците, акробатичните им упражнения и всички видове дейности ще достигнат своя зенит. Тези дейности са доста важни за тяхното развитие и също помагат на майката да получи представа за това как бебета напредват в своето развитие. Знаейки, че децата ви са активни около определени времеви периоди от деня, може да ви направи спокойни за тяхното благосъстояние и ако чувствате, че нещо не е наред, можете да се намеси незабавно. Както споменахме по-горе, тази фаза се фокусира повече върху теглото на бебетата, отколкото дължината им. Когато погледнете техния размер, той ще бъде почти същия, както през предходната седмица, което се движи около 38-39 сантиметра. Теглото им, обаче ще премине един килограм.

Какви са промените, които настъпват при майката в 29 гестационна седмица с близнаци?
Телесните промени, които бременната жена претърпява, са по-изразени, когато тя очаква близнаци:

Запекът по време на бременност е нормално явление и ще го изпитате и в третия триместър на бременността. Виновните, които правят това състояние значително по-лошо от преди, са два фактора, които работят в тандем. Двата хормона, релаксин и прогестерон отпускате тялото по време на бременност и те са единият виновник. Другият фактор е увеличаващия се размер на матката, който нарушава положението на червата. Тъй като хормоните отпускат мускулите на червата, а голямата матка затруднява изтласкването на съдържанието в червата, това води до запек. За да се бори с него – трябва да пиете много вода и да ядете влакнести храни.
Хемороидите също се появяват или влошават сега – те са резултат от различните промени в тялото и са косвено свързани с всички причини, които причиняват запек. Наличието на затруднено изхождане е това, което кара много жени да се напрягат, за да преминат изпражненията. Това повишено напрежение кара кръвоносните съдове да са под огромно налягане, което може да образува хемороиди, вижте Хемороиди при бременност.
Отпускането на мускулите може да доведе до това – червата да не функционират със същата сила, както преди. Тази релаксация засяга и по-малките мускули в тялото. Важен орган, който е засегнат на това, е клапата, която разделя стомаха от хранопровода. Съдържанието на стомаха ще започне да се връща обратно към гърлото. Стомашните киселини при бременност ще се увеличат и ще имате парене в гърлото. Ограниченията в диетата и рационалното хранене може да намалят честотата им, но няма да лекуват проблема напълно.

Какви са най-честите симптомите на бременност с близнаци през 29 гестационна седмица?
Освен наддаването на тегло, много други симптоми на бременността ще се появи отново през тази седмица
– Тенденцията да нараства корема ви и да ви сърби кожата значително се засилва. Появата на стрии при бременност, също може да се окажат сериозен естетически проблем вследствие разтягането на кожата – те могат да станат големи и червени и да не изчезнат дори след бременността. Затова инвестирането в някакъв овлажнител би бил добър избор за вас.
– До 29 седмица на бременността ще има много силен натиск на гърба ви, тъй като той поддържа нарастващия ви корем, за да поддържа баланса и позата ви изправени.
– Точно когато се примирите с всички тези промени и очаквате с нетърпение много необходимата почивка или сън, пикочния ви мехур ще ви събужда и ще ви накара да ходите непрекъснато до тоалетната, за да пикаете.

Какъв е коремът на бременна жена с близнаци в 29 гестационна седмица от бременността?
Размерът на корема ви ще се увеличи и ще усетите ужасен сърбеж.Той ще е доста голям, но  трябва да се гордеете, че бебетата ви се развиват по правилния начин и да не се притеснявате от него.

Ултразвук в 29 гестационна седмица с близнаци
Вашият лекар ще предложи ултразвуково изследване в 29 седмица, само ако те изискват да се проверят нещо конкретно. При правене на ехограф ще видите, че мембраната, разделяща бебетата ви, ще става все по неясна. Телата на близнаците също ще се развиват бързо сега и главата ще се увеличи по размер, за да се настани мозъкът удобно.

Какво да ядете в 29 гестационна седмица?
Бебетата се нуждаят от балансирана и правилна диета за своето развитие. Консумирането на нещо вредно ще повлияе на бебетата директно. Така че гледайте преди да ядете каквото и да било. Диетата ви трябва да е богата на калций и протеин през тази седмица. Включете много зелено листни зеленчуци и зърнени храни, за да поддържат оптималните нива на хемоглобина . Също така яжте влакнести плодове, за да се гарантира, че вашето здраве е добро.

Съвети за грижа за бременността жена в 29 гестационна седмица с близнаци:
При бременност с близнаци трябва да сте още по внимателна. Следвайте няколко съвета, за да се подготвите добре за седмиците до раждането и за да останете здрави и спокойни:
– Вземи си болничен до отпускът по майчинство, ако още не си го направил. Наслаждавайте се на времето си у дома и си почивайте.
– Дръжте чантата си готова с всички необходими принадлежности, които ще ви изискват за раждането в болницата.
– Избягвайте консумирането на пушено месо или сурови продукти.
– Не се излагайте на екстремни температури, тъй като това сериозно може да навреди на фетусите.

Източник:
1. https://www.checkpregnancy.com/twin-pregnancy-symptoms-facts/
2. https://parenting.firstcry.com/articles/29-weeks-pregnant-with-twins-or-multiples/
3. https://about-twins.com/uncategorized/29-weeks-pregnant-with-twins/

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.8 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Следваща публикация