Колан за след Раждане

Често си задаваме въпроси от вида на важен ли е външния вид след, като сме дали живот на малко същество. Все пак сме го носили в утробата си 9 месеца и с големи усилия е излязло на бял свят. За всяка жена отговорът е различен, но никога не забравяме, че суетата е в природата на всяка жена. Тук ще научите един от начините – колан за след раждане, чрез които ще може да си върнете фигурата от преди забременяването.

Какво се случва с тялото след раждане?
Когато завърши процеса от 9 месечното износване на детето настъпват много промени. Някои от тях свързани с ежедневието и други, които са свързани с физическото състояние. Относно физическото състояние много жени ползват колан за бременни, а също така и продължават да се грижат за своята фигура като си купуват и носят колан след раждането. Но преди всичко тялото се променя изцяло, като най–важната е тази свързана с гърдите, ханша и наднормените килограми качени през бременността. Гърдите на жената имат огромна промяна, защото след като роди жената се запознава с новата функция на своите гърди, а именно да кърми. Има и други особености на след родилния период, с които трябва да се справи всяка майка. Някои от тях са следродилна депресия, лохии, приспособяване към новото ежедневие, опознаване на нуждите на бебето, заздравяване на раните след раждане. И не на последно място е прибирането на корема и сваляне на килограми, точно за това ще ви е нужен вашият колан за след раждане на бебето. Повечето жени си мислят, че още на вторият ден след, като е родила всичко по тялото ще бъде, както е било преди забременяването или поне им се иска. Това всъщност не е така, като се замислим би било добре ако нещата се нареждаха толкова бързо. Реално няма жена, която веднага след, като успее да се раздвижи след раждането да не пипне и погледне корема си. Незнайно дали от суета или просто заради онова чувство на привързаност, че вътре в теб имало живот, но е точно така. Едно от средствата да си върнете старата фигура е да ползвате колан за след раждане. Трябва да бъдете сигурни в себе си, това че искате да изглеждате добре не означава, че сте егоисти. Но и не прибързвайте, всяко нещо с времето си, едно време нашите баби не са имали възможността да се погрижат за външния си вид и пак са били обичани.

колан след раждане

Кога се прибира корема с колан за след раждане?
Всеки акушер гинеколог може да ви обясни кога и как се случват нещата. Също така да ви препоръча техники и методи да си върнете предишната фигура. Един от методите е чрез носенето на колан след раждане, но нека първо обясним защо се получава този проблем с отпуснатия корем. Всичко зависи от еластичността на мускулите и кожата. Както знаем бебето растящо в корема на жената заема голяма  част от пространството и с напредването на месеците то става все по голямо. Има нужда от пространство и така започва да разпъва стомаха. Тогава се разтяга и кожата, както и коремните мускули. Нека поясним, че тези мускули са плочките, както ги наричат и се вижда обикновено при онези хора, които спортуват и имат оформено тяло. Така тези мускули имат голяма способност да се разтягат, но все пак си имат и лимит. Има жени, които за съжаление имат ниско еластични стомашни мускули  и след раждане е малко по–трудно да се прибере стомаха. И така ако се питате кога се прибира корема, отговорът зависи от това колко се поддава на разтягане вашата мускулна тъкан. Колкото е по–еластична, толкова по–бързо ще възстанови своята първоначална форма. Това се случва обикновено около 2–3 месец след раждане. Но това не зависи от вашето тяло, защото може да си пометнете чрез използването на колан след раждането на бебето.

бельо колан след ражданеПолзване на колан за след раждане?
Колана след раждане представлява един вид бельо. Последните десетилетия много нашумя използването на този вид стягащо бельо. Колана след раждане се използва за оформяне на стомаха и прибиране на коремните мускули. Има много спорни мнения дали всъщност ползването на колан след раждане помага. Много жени са доволни, а има и такива на обратното мнения. Преди всичко се посъветвайте с вашия гинеколог, той ще ви посъветва какво е най–добро за вас. Как да го изберете и разбира се кога да започнете да го ползвате. Това последното не е написано напразно, защото има значение как сте родили, дали нормално или със секцио.  При жените родили нормално, използването може да започне почти веднага няколко дни след раждане, докато онези родили с операция  е малко по–сложно. Причина за това е сериозния разрез на стомаха, който изисква повече време за възстановяване. За онези със секцио се препоръчва да започнат слагането на колан след раждане около месец след като сте родили, защото тогава шевовете са зараснали и няма опасност за вашето здраве. Същото важи и за физическото натоварване, например коремните преси. При нормално родилите няма ограничение, а за онези със операция се изчаква поне 2 месеца след раждането, за да се избегнат разкъсвания.

Видове колан за след раждане и от къде да си купя този продукт?
Основно има два вида колани за след раждане – тип бельо и колан. Моделът колан е по–старият вариант. Представлява широк ластичен пояс, който обхваща от под бюста до под корема. Обикновено са направени с възможността за регулиране на стегнатостта, за да може да се ползва повече време от жената. Другият вид колан след раждане – тип бельо е по–скоро нов модел. Представлява интимно бельо подобно на боксери но започват плътно от под бюста на жената и стигат до средата на краката. Така се прибира не само стомаха, но и другите проблемни части. Когато се решите на тази покупка възниква и въпроса от къде да се купи. Най–лесно е от специализиран магазин за бременни, там няма начин да няма, а и изборът ще бъде по–голям. Ако все пак търсите по–евтин вариант на колан за след раждане може да се насочите към магазини за дамско бельо, където също ще ви помогнат да си изберете най–подходящото бельо за след раждане.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).