Прегледана и обновена на 05-09-2016

Бански за бременни е една важна и притеснителна тема за всяка жена очакваща дете. Както знаем всички дами обичат да се чувстват добре без значение от възрастта или други фактори витаещи около тях. Какво по–хубаво от това да бъдете модерни през цялата бременност и още по–добре изглеждащи със един страхотен бански за бременни в месеците с голям корем. Преди всичко плуването е здраве и човек трябва да упражнява този спорт без значение дали е зима – в закритите басейни или лято – на морето.

Полза от лятното слънце?
Много жени се притесняват да покажат своите коремчета с напредването на бременността и затова си взимат цял бански за бременни. Някои се притесняват да не навредят по някакъв начин на малкото същество растящо в корема им с излагането на силните летни слънчеви лъчи. А всъщност всички лекари препоръчват слънчевите бани за бременните жени. Слънцето е полезно, както за майката така и за детето,  затова по–добре е да си вземете бански за бременни в две части, а не цял бански. Разбира се всичко си има някаква граница и не трябва да се забравя да се внимава и да се спазват някои основни правила. Така може да си позволите лятна почивка край морето без да се притеснявате за здравето си. По една или друга причина, както и някои, които споменахме бъдещите майки се притесняват да излагат тялото си на показ, но замислете се какво от това, че сте напълнели и имате стрий, все пак във вас расте живот. От това по–важно няма, чувствайте се добре без да се замисляте какво мислят за вас останалите. След като обяснихме ползите … отивайте и си купувайте още сега бански за бременни и отивайте на басейна през зимните месеци или на морето през лятото.

бански за бременни

Полза от плуването?
Още в самото начало на всяка бременност всеки акушер–гинеколог препоръчва или по–точно дава съвети на жената да се движи всеки ден. Разходките и всякаква физическа дейност спомагат за лека бременност , а след това и за по–лесно раждане. Това е научно доказано. Плуването е част от това, което е полезно за бременната. Чрез него вие развивате своите мускули и предразполагате бебето да се предвижва в посока добра за него, а именно да слиза надолу към изхода на матката. Освен това движенията, които извършвате по време на плуване тонизира целият организъм, като цяло. Затова дори и да не сте до морето, слагайте вашия бански за бременни и хайде на най–близкият басейн до вас. Все пак не се страхувайте за детето или за вас. Повечето майки не плуват, защото смятат, че са прекалено едри и тежки за такова движение, но нека се замислим, че всъщност във водата се губи телесната маса. Или казано по друг начин ставаме многократно по–леки от това, което сме всъщност. И така, като разгледахме всичко около тази дейност мога да заявя, че няма по–хубав фитнес от това да отделиш 30 минути да поплуваш. Без значение от сезона или мястото. По принцип може да се оправи в басейн и през зимните дни, но ако сте бременна през лятото, то морето е голямо и по–доброто решение. Не се замисляйте дори за миг ако е дошъл сезонът на лятната почивка на морето, взимайте банския и хайде на море.  Комбинацията от лятното слънце и морето са перфектни за вас и малкото човече в корема ви. Полезни и приятни същевременно, витамин Д и солите в морската вода са важни за вас.

Как да си изберем бански костюм?
Лесно е да се каже, да добре отивам на море. Но има малка подготовка преди почивката. Два основни фактора, на които трябва да се обърне внимание. Първо е лосионът против изгаряния, той е неотлъчна част от всеки решил да прекара няколко дни на плажа. Избирате такъв с по–силен фактор на защита. Така предпазвате себе си от евентуални изгаряния, които пък влияят и на вашето дете. А другото за, което е нужно да се погрижите е банският, който ще обличате. За една бременна е изключително важно да подбере най–добрият бански за бременни, за да се чувства комфортно на плажа. Сега има толкова модели на пазара, че е трудно да решите кой е най–добрият за вас. По принцип последните години се пускат много модели специално за бременни, но те са и малко по–скъпи. Моят съвет е ако нямате възможност да си купите такъв да последвате някои съвети, които да ви помогнат да направите перфектният избор:

  • Цял бански за бременни – това е добро решение, което се избира от повечето бременни. Може би е така, защото си мислят, че, когато стомахът е скрит всичко е наред и няма да навредят на плода. Всъщност това не е така, единствено покриват по–голяма част от тялото си. Безспорно с него е по–удобно. Има няколко неща, на които трябва да обърнете внимание, ако се спрете на този модел. Първо изберете такъв, който има опция да разширява дължината на презрамките. Също така да има стягаща или регулираща линия точно под бюста. И разбира се да бъде свободен около корема, за да не притискате бебето.
  • Бански за бременни от две части – тук изборът е много по–голям. Този вариант е много удобен, ако разбира се отново предварително знаете какво точно трябва да търсите. Тези бански са удобни и позволяват на вас да получите слънчев те. При избор обърнете внимание на долнището. То трябва да минава под корема, тоест да бъде с ниска талия. Така избягвате да притискате плода и разбира се на вас ще ви е по удобен банския за бременни. Отново се търси горнището да има регулираща опция около бюста. Ако решите е добър вариант да си вземе горнището да не бъде с презрамки, а да се закопчава през врата. По този начин се поддържа бюста и определено е по–удобно за жени с по–голям бюст.

С две думи ако нямате бански и се притеснявате от това че сте бременна, веднага отивайте в магазин за бельо и си купете най–готиния, удобен и секси бански за бременни пък да видим дали няма вашият мъж да ви хареса! Плуването е здраве и е полезно по–време на вашата бременност, без значение кои месец през годината е отивайте и плувайте – през зимата на басейн, а през лятото на море.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 3 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Никнене на Млечни Зъби

Previous article

Приспиване на Бебе

Next article