Приспиване на Бебе

Какво по важно има в живота на родителите освен техните деца. Всичко се върти около малките бебета и тяхното развитие. Минаваме през много трудности и проблеми, докато свикнем с всичко ново. Но когато видиш детската усмивка на лицето е достатъчно, тя дава сили да се заредим и продължим наново. Физиологичното развитие не може без един добър сън, затова е изключително важно да усъвършенстваме различните трикове за приспиване на бебе.

Какво е сънят за децата?
Сънят е неизменна част от съществуването на всички хора, още от новородени. А бебета имат нужда от повече сън затова е важно да усвоим добре различните методи и техники за приспиване на бебето. Организмът на човек е така създаден, че сънят ни е необходим, за да се чувстваме добре и силни. При децата сънят е задължителен, чрез него те растат. Както казват бабите – бебето расте най–много, докато спи. И всъщност е така, както знаем новородените спят през почти цялото време. Тогава тялото е в пълен покой и се развива най–бързо. Причина за това е хормона на растежа, който както знаем е най–силно развит през ранната детска възраст и разбира се отделянето му се случва, когато детето спи. Затова е изключително важно да приспивате бебето от малко и то да свикне с режимите през денонощието.

приспиване на бебе

Колко време спят бебета?
В зависимост от възрастта на детето то спи и различно време. Като новородените спят най–много и с напредването на месеците сънят става все по–малко време от деня. Новородените спят през почти цялото време, това се променя, когато бебето навърши 3 месеца или някъде там. Тогава сънят е в рамките на няколко часа дневно, през останалото време то будува. От тук за напред ще е изключително трудно или лесно за вас да използвате различни методи за приспиване на бебето в зависимост от самото него. Около 6 месец  детето спи по 3 пъти на ден, а след навършването на 1 година по 2 път на ден. Разбира се в това число не влиза нощният сън, той е основен за всички деца без значение от възрастта. И така след вече 1 година и малко, обикновено след 18 месеца то започва да спи само на обед. Има и различия в това кога и колко спи всяко дете, защото всички са различни и имат различни организми, има деца, които спят по 40 минути и други, които спят по 2 часа. Това е напълно нормално не се стряскайте от този факт. Детето спи толкова, колкото му се спи.

Приспиване на малко дете!
Заедно с другите задължения – хранене, преобуване влиза и приспиване на бебето. То е основна част от ежедневието на всяко малко дете, особено в началото. В моментите, когато бебето е в толкова близък контакт със своя родител е толкова нежно един вид те се опознават. Няма нищо по–хубаво от това. И все пак самото приспиване на бебе не е толкова лесно, както изглежда. Детето се нуждае от нежност и сигурност от своите родители, тази близост им помага да се чувстват обичани. Има противоречиви мнения за това как де приспиваме децата си. Някои смятат, че това с гушкането и люлеенето са отживелица един вид, защото така детето се разглезвало от малко и други подобни. Някои родители решават да оставят бебетата си да заспиват сами без никаква помощ. Вярно е този метод ви осигурява спокойствие и ви спестява държането на ръце, но дали така детето се чувства добре. И все пак всеки родител решава, какво е най–добро за него. Както казахме по принцип възпитанието започва още от самото раждане на детето и е важно какво и кога се прави, заради това има различни варианти за приспиване на бебе и всеки може да избере кое го устройва. Разбира се има граница, която е златната среда  за отглеждане на дете и всички специалисти биха ви казали да я откриете. Едно новородено бебе има нужда да бъде гушкане, но също така трябва да знаете кога да не прекалявате. Не бъдете прекалено добри или строги и ако се питате какво има общо с това ще разберете.  Представете си, че иска постоянно да бъде в ръцете ви, когато ще спи, това е много трудно и отнема много сили. Но има и друг вариант да го оставите да плаче в креватчето си докато заспи уморено от сълзи и това не е добре за него. Затова намерете начин да да приспивате бебето и да сте до него през този момент.

Трикове за приспиване на бебе?
За да откриете златната среда за вас и вашето дете има няколко трика да си помогнете, така че всички да бъдат доволни и да не изпадате в крайности от типа на прекалено задоволяване на бебето или обратното. Няма лесно начало във нищо, но когато свикнете и намерите най–добрият начин за приспиване на бебето ще се нагодите и всичко става по–лесно за вас и детето.

– Не чакайте на детето да му се доспи прекалено много, тогава става много раздразнително и всичко се усложнява, но дори и да се усложни не се изнервяйте защото това се отразява и на него.
– Вечер непременно преди да го приспивате го изкъпете, а след това в бебешката стая на топло – това ще го успокои и ще заспи по–бързо.
– По време на приспиването на бебето вземете любимата му играчка, а защо не и да му четете книжка, нищо че то още не ви разбира.
– Важно е осветлението в стаята. Тя трябва да е мека и да не дразни вашето бебе.
– Ако решите, че няма да го люшкате, за да заспи може да опитате следното. Легнете при него да сте близко и му говорете тихичко. Така го предразполагате и то чувства нежност и близост. Разбира се тук има опасност бебето да приспи вас, а не вие него.
– А ако сте от онези, които са готови да гушнат и залюлеят детето може да опитате на ръце, а онези, които искат да пробват нещо по–лесно може и на крака. Седнете и сложете възглавницата на краката сив близост до ходилата. Сложете детето на нея и го заклатете леко. Когато заспи разтворете краката си и го сложете на леглото. Това  е лесен вариант за приспиване на бебе и със сигурност не причинява умора във вас.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвай