Признаци за Раждане

Как да разбера, кога започва раждането и бебето е на път?
Въпрос на които всяка бременна жена желае да научи отговора кои са първите признаци и симптоми на раждането. В повечето случай раждането настъпва преди или след датата на термина и в такъв момент жената трябва да знае повече за настъпващите признаци и симптоми при наближаващото раждане, за да не остане изненадана. ранни признаци и симптоми за раждане

При започване на раждането, повечето жени получават няколко признака за раждане. Тук ще разгледаме по – открояващите се и по – важните, като те ще ви дадат по – добра представа за това което предстои. Ще ви представим 8 признака за настъпване на раждането и как да разберете всеки от тях.

Признаци за Раждане

  1. Проясняване – при този признак корема слиза надолу в рамките на 2 до 3 седмици преди започване на раждането. Тук бебето заема своята позиция за раждане, като постепенно се смъква с главата на долу към таза на жената. Това е знак че бебето ви е готово да премине през родилния канал в низходяща обърната поза. По време на този етап вашето дишане ще стане по – лесно и може да почувствате, че вашето бебе е намаляло. При този признак за раждане бебето може да притиска вашия пикочен мехур и да се наложи да посещавате по – често тоалетна. Някои жени споделят появата на запек и хемороиди през този етап.
  2. Болка в гърба преди раждане – Тази болка жените я описват като постоянна т.е в продължение на дни. Това е в следствие на газове в червата и  се появява тъпа болка или тежест в корема, което от своя страна се отразява като болка в гърба. Тя е сигнал че раждането ще започне в най скоро време.
  3. Бракстон – Хикс контракции – този признак за раждане представлява свиване и отпускане на корема, те подготвят матката за истинските контракции. Бракстон – Хикс контракции с всеки изминал ден стават по – чести и интензивни. Могат също така да бъдат объркани и с родилните контракции, но те се различават по – продължителност и честота. В повечето случай те спират ако майката смени положението на тялото си. Бракстон – Хикс контракции се усещат в долната част на корема и слабините, като започва от гърба и преминава напред през стомаха, таза и краката. Ако контракциите продължават повече от 40 секунди и пристигат редовно, обадете се на вашия лекар и отидете в болница.
  4. Загуба на тегло – напълно нормално е седмица преди раждането да загубите около килограм, поради хормонални промени в организма.
  5. Вагинална секреция – няколко дена преди да започне раждането може и седмица преди това, матката изхвърля пихтиесто розово – червена кръвна маса. Тя е предпазвала вашето бебе от бактерии при растежа му през тези 9 месеца. Разбира се този вагинален секрет може да се освободи и в деня на раждането. Ако имате притеснения и кръвта е ярка трябва да се свържете с вашият лекар.
  6. Прилив на Енергия – Много жени изпитват прилив на енергия или постоянно безпокойство с приближаването на датата. 3 до 4 дин преди раждането вие може да усетите огромна енергия.
  7. Диария – този признак за раждане е естествен и означава,  че вашето тяло иска да освободи червата си преди да настъпи истинския момент.
  8. Разкъсване на мембраните или изтичане, спукване водите – при около 15% от жените този процес започва преди да настъпят болките. Това е ключов признак от всички изброени до тук признаци за раждане и трябва да се обадите на вашият лекар, защото раждането започва и в следващите часове ще стане факт.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.8 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Следваща публикация