Раждане

Признаци за Раждане

Обновена: 02-02-2015

Как да разбера, кога започва раждането и бебето е на път?
Въпрос на които всяка бременна жена желае да научи отговора кои са първите признаци и симптоми на раждането. В повечето случай раждането настъпва преди или след датата на термина и в такъв момент жената трябва да знае повече за настъпващите признаци и симптоми при наближаващото раждане, за да не остане изненадана. ранни признаци и симптоми за раждане При започване на раждането, повечето жени получават няколко признака за раждане. Тук ще разгледаме по – открояващите се и по – важните, като те ще ви дадат по – добра представа за това което предстои. Ще ви представим 8 признака за настъпване на раждането и как да разберете всеки от тях.

Признаци за Раждане

  1. Проясняване – при този признак корема слиза надолу в рамките на 2 до 3 седмици преди започване на раждането. Тук бебето заема своята позиция за раждане, като постепенно се смъква с главата на долу към таза на жената. Това е знак че бебето ви е готово да премине през родилния канал в низходяща обърната поза. По време на този етап вашето дишане ще стане по – лесно и може да почувствате, че вашето бебе е намаляло. При този признак за раждане бебето може да притиска вашия пикочен мехур и да се наложи да посещавате по – често тоалетна. Някои жени споделят появата на запек и хемороиди през този етап.
  2. Болка в гърба преди раждане – Тази болка жените я описват като постоянна т.е в продължение на дни. Това е в следствие на газове в червата и  се появява тъпа болка или тежест в корема, което от своя страна се отразява като болка в гърба. Тя е сигнал че раждането ще започне в най скоро време.
  3. Бракстон – Хикс контракции – този признак за раждане представлява свиване и отпускане на корема, те подготвят матката за истинските контракции. Бракстон – Хикс контракции с всеки изминал ден стават по – чести и интензивни. Могат също така да бъдат объркани и с родилните контракции, но те се различават по – продължителност и честота. В повечето случай те спират ако майката смени положението на тялото си. Бракстон – Хикс контракции се усещат в долната част на корема и слабините, като започва от гърба и преминава напред през стомаха, таза и краката. Ако контракциите продължават повече от 40 секунди и пристигат редовно, обадете се на вашия лекар и отидете в болница.
  4. Загуба на тегло – напълно нормално е седмица преди раждането да загубите около килограм, поради хормонални промени в организма.
  5. Вагинална секреция – няколко дена преди да започне раждането може и седмица преди това, матката изхвърля пихтиесто розово – червена кръвна маса. Тя е предпазвала вашето бебе от бактерии при растежа му през тези 9 месеца. Разбира се този вагинален секрет може да се освободи и в деня на раждането. Ако имате притеснения и кръвта е ярка трябва да се свържете с вашият лекар.
  6. Прилив на Енергия – Много жени изпитват прилив на енергия или постоянно безпокойство с приближаването на датата. 3 до 4 дин преди раждането вие може да усетите огромна енергия.
  7. Диария – този признак за раждане е естествен и означава,  че вашето тяло иска да освободи червата си преди да настъпи истинския момент.
  8. Разкъсване на мембраните или изтичане, спукване водите – при около 15% от жените този процес започва преди да настъпят болките. Това е ключов признак от всички изброени до тук признаци за раждане и трябва да се обадите на вашият лекар, защото раждането започва и в следващите часове ще стане факт.

Преждевременно Раждане

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.

Още в Раждане